Már nem a PC-re koncentrál a Blizzard, ami védi a Diablo Immortalt!

Abszurd azt hallani Mike Ybarrától, a Blizzard vezetőjétől, hogy a Diablo Immortal tartalmainak 99,5%-át ingyenesen is el lehet érni.

 

A Los Angeles Times egy terjedelmes interjút készített Ybarrával, akinek elvileg az lett volna a célja, hogy az évek óta megtépázott Blizzard-reputációt helyre próbálja állítani, de nem úgy tűnik, hogy ez volt a célja, ugyanis a Diablo Immortal esetében lekicsinyelte a monetizáció szerepét.

Szerinte a vezetőség számára az volt a kérdés, hogy miképp tudnának több száz millió embernek egy Diablo-élményt (nem játékot, ÉLMÉNYT!) kínálni úgy, hogy a játék 99,5%-át ingyenesen is átélhetik. A monetizáció csak a Diablo Immortal legvégén, az endgame során bukkan fel, és a filozófiájuk az volt, hogy felvezették a jó játékmenettel az újfent több száz millió embernek nevezett közönségnek, hogy biztosan átmehessenek a sztorin költségek nélkül. Ebből a szemszögből jónak tartja a Diablóba való bevezetésként a játékot.

A Blizzard szóvivője szerint a Diablo Immortal játékostáborának „jelentős többsége” ingyenesen játszik, de konkrétumokat nem közölt, és nem is ezzel van a baj, hanem a hardcore játékosokkal, akik egy tonna pénzt dobnak ki az ablakon, hogy csak egyetlen karakterüket ki tudják maxolni. Az ingyenes játékosok pedig nem kizárt, hogy az első paywallig játszanak (azaz lehet, hogy mindössze néhány perc után ki is hátrálnak a Blizzard játéka mögül).

Ybarra hozzátette, hogy a Blizzard hagyományos PC-központúságának vége. Azt reméli, hogy a franchise-okat úgy fejlesszék, hogy azok az élmények rendszeresebben jussanak el a játékokhoz, továbbá az univerzumaik kiterjesztése is cél további platformokra. Ha csak PC-n adnák ki a játékaikat, az nem szolgálná megfelelően a játékosokat, állítja Ybarra.

Úgyhogy a Blizzard mondhatni a múltjához képest eladta a lelkét, ugyanis régebben nem nagyon láthattunk konzolos Blizzard-játékot (jó, ott volt a Warcraft és a Diablo egy-egy része PS1-en, vagy az N64-es StarCraft, de azon túl nehéz mondani példákat az Overwatch előtt). Nem biztos, hogy népszerű lépés ez tőlük.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu