Gex és a Legacy of Kain is feltámadásra készülne?

Az új tulajdonos alatt a Crystal Dynamics megszabadult az eddigi Square Enix-béklyótól (így nem kell az élő szolgáltatásos, live service modellt alkalmazó játékokat erőltetniük).

 

A Crystal Dynamics nemrég frissítette a közösségi médiában az oldalait egy új képpel, amivel a harmincadik évfordulójukat ünneplik. Nos, a logó tetején három sziluettet figyelhetünk meg. Egyrészt ott van Lara Croft. Ez rendben is van, mert ő valóban kapni fog egy új játékot az Unreal Engine 5-ön, szóval a kincsvadászt le is tudtuk. De mellette egyrészt felbukkan Raziel, másrészt pedig Gex. Hoppá.

Raziel a Legacy of Kainból ismerős karakter: ő volt a két Soul Reaver alcímmel ellátott felvonás főszereplője, Gex pedig az eredetileg a Panasonic 3DO egyik killer appjaként indult gekkó volt, aki a 2D-s platformerből kapott PS1-es portot, majd itt jött a két három dimenziós folytatás (voltak más portok is, de most ezt ne fejtegessük itt). Mind a két karakter elég súlyosan el volt mostanában hanyagolva, leszámítva a Gex Jr. PS1-es prototípus felbukkanását, amiről írtunk is.

A Square Enix legalább két védjegyet regisztrált Gexnek mostanság, az utolsó februárban történt. Ez még akkor volt, amikor nem volt szó a Crystal Dynamics (illetve a Square Enix Montreal és a Eidos Montréal) az Embracer Groupnak történő eladásáról. Ezzel a rohamos tempóban növekvő kollektíva több IP-re is szert tett, így a Deus Ex és a Thief mellett bizony a Gex és a Legacy of Kain is a Lars Wingefors vezette Embracer kezébe hullott. És emlékezzünk csak, hogy mit is írtak a közleményben, amikor bejelentették a vásárlást…?

„A negyedév végét követően tovább erősítettük fejlesztési képességeinket és IP-portfóliónkat azzal, hogy megállapodást kötöttünk a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix Montreal, köztük a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief és a Legacy of Kain, valamint más IP-k megvásárlásáról. A bejelentés elsöprő és pozitív visszhangot kapott. Nagy lehetőséget látunk nemcsak a folytatásokban, hanem a remake-ekben, remasterekben, spinoffokban, valamint a csoporton belüli transmedia projektekben is. Várhatóan a tranzakciót a július-szeptemberi időszakban zárjuk le,” írta az Embracer.

Ennek sokan örülnének.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu