Fable: új személy felel a narratívájáért

A Playground Games játéka még mindig várat magára, de lassan kezd kialakulni a Lionhead Studios és Peter Molyneux hagyatéka.

 

A Fable (hosszú pletykaözön után) végül 2020-ban lett hivatalosan megerősítve, és most új narratív vezetőt kapott a játék. Nem külsős igazolásról van szó, ugyanis az eddigi vezető írót, Anna Megillt léptették erő. Ő az év végén érkező Avatar: Frontiers of Pandora mellett dolgozott a Controlon (ennek is narratív vezetője volt), a Dishonored: Death of the Outsideren, a Guild Warson, a Guild Wars 2-n, az Assassin’s Creed: Syndicate-en, a Murdered: Soul Suspecten, illetve… a Playboy: The Mansionön.

2018-ban azt írta az Eurogamer (tehát több mint két évvel a hivatalos bejelentés előtt!), hogy az új Fable-t egy történet- és karakterközpontú, nyílt világú akció-RPG-ként tervezte a Microsoft. Ezzel szemben a Fable hivatalos weboldala szerint a játék a legendás franchise számára egy új kezdet lesz, ahol fantasztikus lényekkel és csodálatos helyekkel rendelkező helyszínt fedezhetünk fel. A Forza Horizon-sorozatot is fejlesztő Playground Games a ForzaTech engine-t használja a játék fejlesztésére, így házon belül készített technológiával fogja megvalósítani a régóta várt játékot.

Sokat ettől függetlenül nem tudunk a Fable-ről. Korábban Phil Spencer, az Xbox-vezér azt nyilatkozta, hogy a Playground Games könnyedebb hangnemet igyekszik megütni a játékban, és brit beütése lesz. Azt is elmndta, hogy a The Elder Scrolls VI rajtja előtt lesz esedékes a játék megjelenése. Mivel a Starfieldet kitolták 2023 első félévére, szinte biztos, hogy 2027-2028 során már játszani fogunk a játékkal, mert a Bethesda Game Studios egyszerre csak egy játékot szokott fejleszteni és a Starfield most mindenben leköti Todd Howardékat (a Fallout 76-ot hagyjuk…).

A Fable Xbox Seriesre és PC-re készül, de ha ilyen lassú tempóban jön össze (hiába van két stúdiója is a Playground Gamesnek), nem lepődnénk meg, ha az Xbox Series utáni konzolgenerációra helyeződik át idővel a fejlesztés.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu