Johnny Depp reagált Amber Heard perújítási kérelmére – vajon újra bíróságra mennek?!

MOZI HÍREK – Johnny Depp ügyvédeinek bírósági beadványa azt állítja, nincs jogi alapja, hogy az ítéletet egy állítólagos hamis esküdt miatt kukába kellene dobni.

 

 

Johnny Depp ügyvédei azzal érvelnek, hogy a rágalmazási perében hozott ítéletet még akkor is el kell fogadni, ha az egyik esküdtről kiderült, hamis adatokat adott meg, ahogy azt Amber Heard állította. Az ítéletet követően, amelyben az esküdtszék erősen Depp mellé állt, Heard ügyvédei az egyik esküdtről szóló adatok nyilvánosságra kerülése után kérelmezték a tárgyalás megismétlését vagy az ítélet elvetését. A Heard-csapat azt állítja, hogy az egyik esküdt egy másik, történetesen azonos nevű személy helyét vett át, és e valótlanság miatt szeretnék, ha az ítéletet megsemmisítenék.

A Depp-csapat a bírósághoz benyújtott új iratokban vázolta fel az álláspontját.

Johnny Depp indítványa (amely teljes terjedelmében a Deadline-on olvasható) ragaszkodik ahhoz, hogy a bíróság tartsa fenn az esküdtszék döntését, elutasítva Heard „alaptalan állítását”, miszerint újratárgyalásra van szükség. Azzal érvelnek, hogy nincs jogi oka az újratárgyalásnak, mivel Depp ügyvédei szerint egy másik esküdt nem változtatta volna meg az ítéletet, megjegyezve, hogy Heard ügyvédei nem tudtak semmilyen bizonyítékot felmutatni az ellenkezőjére.

„A hathetes esküdtszéki tárgyalást követően a Heard kisasszonyt képviselő esküdtszék gyakorlatilag minden tekintetben ellene hozott ítéletet” – áll a feljegyzésben részben. „Bár érthető módon elégedetlen a tárgyalás kimenetelével, Heard kisasszony nem talált semmilyen legitim alapot arra, hogy az esküdtszék döntését bármilyen tekintetben hatályon kívül helyezze. A virginiai jog egyértelmű, hogy az ítéletet nem lehet hatályon kívül helyezni, kivéve, ha az >>nyilvánvalóan téves, vagy ha nincs bizonyíték, amely alátámasztaná<<.”

A Depp csapat hozzátette: „Itt az ítéletet jól alátámasztották az elsöprő bizonyítékok, összhangban volt a törvénnyel, és nem szabad hatályon kívül helyezni. Depp úr tisztelettel előterjeszti, hogy a bíróság utasítsa el Heard kisasszony tárgyalás utáni indítványait, amelyek a komolytalanság határát súrolják.”

A Depp-csapat szerint Amber Heard tudott esküdtszékben lévő eltérésről.

Johnny Depp ügyvédei azt is állítják, hogy a Heard-csapat csak azért várt ezzel az információval a tárgyalás utánig, mert az ítélet nem az ő akaratuk szerint alakult. A feljegyzés szerint Amber Heard tudott az esküdtszékben lévő eltérésről, és „több mint elég ideje” volt arra, hogy a tárgyalás előtt foglalkozzon vele, hiszen már április 6-án ismerhette az esküdtek listáját.

Még nem tudni, hogy ez a perújítási kérelem milyen hatással lesz a Johnny Deppnek kedvező ítéletre. Amennyiben elutasítják, még mindig lehet fellebbezés, mivel Heard ügyvédei kijelentették, hogy az ítélethozatal után ezt az utat tervezik választani. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy Heardnek nincs meg a fellebbezéshez szükséges anyagi fedezete, így egyelőre nem világos, hogy hivatalosan beadják-e a fellebbezést, és ha igen, mikor.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu