Nem azték helyszínt kap a következő Assassin’s Creed? Akkor milyet?

Egy pletyka megcáfolta a másikat a mostanában az Assassin’s Creed: Valhallát leszámítva csendben levő franchise körül.

 

Az egész ezzel az egyszerű tweettel kezdődött ACG-től, aki annyit mondott, hogy „A következő Assassin’s Creed játék azték lesz”. Korábban ő részlegesen is, de igazat állított a Ubisoft játékairól, így emiatt részben talán hinni is lehetne neki, ám gyorsan beszállt a ringbe mellé egy másik illető egy ellenkező véleménnyel…

A mostanában a Bloombergnek író Jason Schreier a Redditen reagált erre egy februári írását linkelve. Szerinte a következő Assassin’s Creed játék a Rift alcímet kapja, és ennek helyszíne Bagdad lesz. Ezután viszont jön a Ubisoft Montréal és a Ubisoft Quebec által közösen fejlesztett élő szolgáltatásos, live service játék, az Assassin’s Creed: Infinity lesz a következő. Ebben sok eltérő játék, élmény, vagy terület lesz (attól függ, minek nevezzük), ő a két fő lokációról hallott, de az fix, hogy egyikük sem lesz azték…

Az Assassin’s Creed: Rift hivatalosan még be sincs jelentve, és ez akar az a kisebb játék lenni a sorozatban, ami időt ad az Assassin’s Creed: Infinity-nek. Állítólag ez az Assassin’s Creed: Valhalla nagyobb kiegészítője lett volna (hasonló méretű mint a Dawn of Ragnarok), ám a Ubisoft Montréal lebontotta az alapjátékról azt. Az AC-univerzum reinkarnálni fogja Lokit, Basimot, és valamivel kisebb élmény lesz az eddigiekhez képest, ugyanis nem fog rendelkezni a franchise-tól megszokott (és valamelyest elfáradt…) nyílt világgal, és helyette inkább egy lineárisabb élményt fog kínálni.

A francia kiadó talán a szeptember 10-ére tervezett Ubisoft Forward közvetítés során erősítheti meg az Assassin’s Creed: Riftet, ugyanis erről hivatalosan még tényleg semmit nem mondott a cég. Azért az érdekes, hogy már most is mondják a pletykák, hogy vagy 2022 végén, vagy 2023 elején már eljuthat a játék a boltokba. Szinte fix, hogy ez is cross-gen cím lesz, így a PC mellett a PlayStation 5/Xbox Series és a PlayStation 4/Xbox One duó is megkapja majd. Persze mindez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu