Hamarosan rajongói PC port valósulhat meg a Banjo-Kazooieból is

A Nintendo 64-es játékok közül több is kódvisszafejtésen esik át. Közéjük tartozik a Rare játéka is.

 

Tény, hogy a Banjo-Kazooie hivatalosan elérhető PC-n az Xbox Cloud Gaming segítségével (ehhez viszont kell egy [Xbox] Game Pass Ultimate előfizetés is, továbbá egy olyan országban kell tartózkodnunk, ahol játszhatunk a felhőből, igaz, Magyarország közéjük tartozik), de natív PC-s átiratról nincs szó, ami nem meglepő: a Nintendo nagyon ritkán hozza el a Steamre a platformra kiadott exkluzív játékait (a Sonic Lost World, illetve a Bayonetta első része más-más okokból nevezhető kivételnek; echte N-es IP-ről ne is álmodozzunk).

A natív PC portnak több előnye is van azon túl, hogy helyileg futtatva stabilabb teljesítményre képes: nagyobb felbontást tudunk használni, de a modern effektek sem maradnak el, ugyanis például a sugárkövetésre (ray tracingre) is láttunk már működőképes példát a Mario 64 PC-s portolása kapcsán. A GitHubon láthatjuk a Banjo-Kazooie projektet, de a csapatnak nincs hivatalos neve. A tagok nickneveit viszont ismerjük (MittenzHugg, Mr-Wiseguy, Ryan-Myers, ThatCowGuy, Kaimeister, RageCage64, Wedarobi, eEarthcrafterman, Isotarge, Mkst), a készültség pedig jelenleg 80%-os.

A Nintendo ebbe nem köthet bele, ugyanis jogilag nincs erre lehetősége. A csapat nem használja a kiszivárgott forráskódokat, hanem nulláról újraalkotják a játékot modern programozási nyelvek segítségével. Több mint 20 ilyen projekt van készülőfélben, ezek közül sorolnánk párat: Perfect Dark, Mario Kart 64, Paper Mario, Blast Corps, Body Harvest, Bomberman 64, Conker’s Bad Fur Day, Dinosaur Planet, Kirby 64: The Crystal Shards, Mario Party 3, Mischief Makers, Mystical Ninja, Pokémon Snap, Pokémon Stadium, Snowboard Kids, Turok 3, illetve Yoshi’s Story.

A kódvisszafejtésnek tehát mostanában nagy foganatja van, és nem csak a Nintendo környékén láthattunk már ilyet. Régebben írtunk arról, ahogy a Naughty Dog PlayStation 2-re megjelent Jak & Daxter: The Precursor Legacy-jéből készült egy PC-s átirat, igaz, ennek azért volt akkoriban még egy súlyos hiányossága (konkrétan nem volt benne hang).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu