„Jó kezekben van” a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Ezt viszont nehezen tudjuk elhinni, ugyanis az idei PDXConon, a kiadó rendezvényén nem fogjuk látni a játékot, holott ennek már tényleg ideje volna.

 

A Paradox Interactive lesz a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 kiadója, ám a játék 2021 eleje óta tényleg eltűnt mint szürke szamár a ködben. Emiatt nem csoda, hogy Fredrik Wester, a kiadó vezérigazgatója gyakran kérdést kap arról, hogy mi a helyzet a közel két évtizede megjelent (és ikonikussá vált) játék folytatásával. Ezért nem csoda, hogy a Twitteren csitítania kellett a kedélyeket, amikor azt írta, hogy a projekt jó kezekben van és továbbra is fejlesztés alatt áll, és amikor erre készen állnak, több részletet is meg fognak osztani róla. Nesze semmi, fogd meg jól.

A játék fejlesztési történelme borzalmas amúgy: 2019 márciusában jelentette be a Paradox, és akkor Brian Mitsoda (az első Bloodlines tervezője és írója) volt a narratív vezető, Cara Ellison pedig a senior narratív tervezői posztot töltötte be. A Sötétség Világában (World of Darkness) játszódó RPG-től el is lehet várni, hogy a történet tekintetében eléggé mély legyen, így nem csoda, hogy a bejelentő élő adás főleg erről szólt. Majd jött a zuhany: Mitsuda és Ellison Ka’ai Cluney-val (a kreatív rendezővel) 2020-ban távozott a projektből, aztán 2021 februárjában a fejlesztés meghatározatlan ideig el lett halasztva, továbbá a játék fejlesztője, a Hardsuit Labs is el lett távolítva a projektből (aminek következtében itt kirúgások történtek), és ez még csak a jéghegy csúcsa…

Aztán tavaly októberben Wester azt mondta, hogy minden, amit a Hardsuit Labs kiötlött, el lett vetve, és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 majdnem törölve is lett, ám jött egy olyan koncepció rá, ami meggyőzte a Paradoxot. Ezután a kiadó megerősítette, hogy a játék bizony továbbra is fejlesztés alatt áll, de nem nevezte meg az új stúdiót, ami így teljesen a fejlesztésre koncentrálhat anélkül, hogy a rajongók zargatnák őket…

A PDXCon idén szeptember 2-án és 3-án lesz, Wester pedig már most felhívta a figyelmünket arra, hogy sajnos idén ne számítsunk rá. Hajjaj.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu