Minecraft: lesújtott a banhammer az NFT-kre és a blockchainre!

A Mojang nem akar profitálni a technológiából, így inkább betiltja az egészet az egy évtizede töretlen népszerűségnek örvendő játékban.

 

Mostanában szürke területnek nevezhetjük azt, hogy bizonyos csoportok privát Minecraft-világokat hoztak létre, ahol meghatározott tárgyak (terület, tárgyak, ilyesmi…) NFT-jét vehetjük meg. Ez a próbálkozás már jó ideje jelen van a Mojang játékában, de nekik tele lett a hócipőjük ezzel, és bejelentették, hogy innentől ezt nem fogják tolerálni. Lefordítva közöljük az indoklásukat:

„Néhány cég nemrégiben olyan NFT-implementációt indított, ami a Minecraft világfájlokhoz és skin csomagjaihoz kapcsolódik. További példák arra, hogy az NFT-ket és a blockchaint hogyan lehetne a Minecraftban felhasználni: a gyűjthető Minecraft NFT-k létrehozása; a játékosok NFT-ket szerezhetnek egy szerveren végzett tevékenységekkel; Minecraft NFT jutalmakat szerezhetnek a játékon kívüli tevékenységekért.

Az NFT-k és más blockchain technológiák mindegyike a szűkösségen és a kirekesztésen alapuló digitális tulajdonjogot hoz létre, ami nem illeszkedik a Minecraft kreatív befogadás és a közös játék értékeihez. Az NFT-k nem foglalják magukba a közösségünk egészét: a birtoklók és a nem birtoklók forgatókönyvét hozzák létre. Az NFT-k körüli spekulatív árképzés és befektetési mentalitás elvonja a hangsúlyt a játékról. Nyerészkedésre ösztönöz, ami szerintünk nincs összhangban a játékosok hosszú távú örömével és sikerével.

Aggódunk amiatt, hogy egyes harmadik féltől származó NFT-k nem megbízhatóak, és a végén sokba fájhatnak azoknak a játékosoknak, akik megvásárolják őket, ráadásul ezek teljes mértékben a blockchain technológiától függenek. Emiatt szükség lehet egy vagyonkezelőre, aki szó nélkül eltűnhet. Voltak olyan esetek is, amikor az NFT-ket mesterségesen vagy csalárd módon felhajtott áron adták el. Felismerjük, hogy a játékunkon belüli alkotásnak belső értéke van, és arra törekszünk, hogy olyan piacot biztosítsunk, ahol ezeket az értékeket fel lehet ismerni.

Ezért a Minecraft játékosok biztonságos és inkluzív élményének biztosítása érdekében a blockchain technológiák nem integrálhatók a Minecraft kliens- és szerveralkalmazásainkba, és nem használhatók a játékon belüli tartalmakhoz kapcsolódó NFT-k létrehozására, beleértve a világokat, skineket, személyiségelemeket vagy más modokat. Figyelemmel fogjuk kísérni azt is, hogy a blockchain technológia hogyan fejlődik az idő múlásával, hogy biztosítsuk a fenti elvek betartását, és meghatározzuk, hogy lehetővé tesz-e biztonságosabb élményeket vagy más praktikus és befogadó alkalmazásokat a játékban. Jelenleg azonban nem tervezzük a technológia bevezetését a Minecraftba,” írta a Mojang.

Erre an NFT Worlds, a Minecraftban az egyik legnagyobb blockchainnel foglalkozó cég, egy közleményben a Mojang döntését egy innovációbeli hátralépésnek tekinti, és ha lépniük kell a Mojang játékából, létrehozzák a saját klónjukat, ahol NFT-iket értékesíthetik. Sok sikert hozzá…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu