A Persona 5 Royal tulajdonosoknak teljes árat kell fizetniük a PS5 frissítésért

Miután megerősítette a Persona 5 Royal létezését PS5-re, az Atlus tisztázza, hogy a játék PS4-es tulajdonosainak teljes árat kell fizetniük a frissítésért.

 

2016-os megjelenésekor a Persona 5 a sorozat legkelendőbb játéka lett, számos Év játéka lista élére repítette, és a Persona 4-hez hasonlóan a megjelenés után néhány évvel a játék is kapott egy bónusz tartalmakat tartalmazó ultimate kiadást. A Persona 5 Royal sok más változás mellett bevezetett egy új párttagot, Kasumit, egy felfedezhető Kichijoji kereskedelmi negyedet, új tárgyakat, fegyvereket és két további befejezést.

Sajnos az eredeti játék játékosai számára nem volt közvetlen módja annak, hogy kedvezményes áron frissítsék a kiadásokat, így a rajongók kénytelenek voltak a teljes 59,99 $/£49,99 dollárt kifizetni néhány órával több Persona 5 tartalomért. Most, hogy októberben megjelenik a játék frissített PS5-ös verziója, úgy tűnik, hogy az ATLUS és a Sony hasonló úton halad.

A Persona Channel weboldalán található GYIK-ben a fejlesztők azt állítják, hogy a Persona 5 Royal PS4-es verziójának tulajdonosai nem tudják PlayStation 5-re frissíteni a játékukat, vagyis a játékosoknak teljes árat kell fizetniük a játék remastered változatáért. Érdemes megjegyezni, hogy a hetedik generációs konzolokon megjelent Persona 5 tulajdonosai nem kaptak kedvezményes frissítést PS4-re, így a Persona 5 Remastered esetében azok a PlayStation 5-tulajdonosok, akik először PS3-on vásárolták meg a játékot, négyszer fizették meg a játék teljes árát, ha minden egyes új kiadással frissítettek volna.

Tekintettel arra, hogy a rajongók még nem láthattak Persona 5 Royal Remastered játékmenetet, nehéz megmondani, hogy megéri-e majd kifizetni az árát. Mindazonáltal a Persona 5 először PlayStation-exkluzív címként jelent meg, és mérhetetlenül kiábrándító, hogy a Sony semmilyen frissítést nem kínál a rajongóknak, míg a Microsoft ezzel szemben uralja a generációkon átívelő piacot az Xbox Smart Delivery rendszerével, amely ingyenes frissítést ígér minden olyan Xbox One címhez, amelyet a játékosok birtokolnak.

Ez a hír azt követően született, hogy sokan panaszkodtak a nyolcadik és kilencedik generáció közötti árugrás miatt, amely 59,99 dollárról (49,99 Ft) 69,99 dollárra (69,99 Ft) ugrott. Nemrég a The Last of Us rajongói csalódtak, amikor a The Last of Us Part I remake teljes árcéduláját látták feltüntetve, míg más játékok, mint például a Life is Strange Remastered szintén nem kaptak frissítést. Eközben az olyan játékok, mint a Death Stranding Director’s Cut és a Ghost of Tsushima statikus áron adták a rajongóknak a last-gen játék frissítését, míg sok más játék teljesen ingyenes frissítést kapott.

A cross-gen játékoknak ez a sokszor zavaros, egymásnak ellentmondó és megbízhatatlan módszere sokakkal ellentétbe hozta a Sony-t, akik egy új platformon szeretnék élvezni kedvenc játékaikat. Bár lehetséges, hogy ez a döntés azért született, hogy a játékosok ne játszhassák ki a frissítési rendszert olcsó last-gen másolatok vásárlásával, ez továbbra is korlátozza a játékosok játékélményét a rendszerükön, és a profit érdekében erősen korlátozza a PlayStation 5 amúgy is korlátozott frissített játékkönyvtárát.

A Persona 5 Royal korábbi verziója kizárólag PS4-re jelent meg. A Persona 5 Royal Remastered jelenleg Nintendo Switch-re, PC-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re készül.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu