Diablo Immortal: több mint 20 millió telepítés, a gamerek a mikrotranzakciót gúnyolják, a Blizzard hárít

A fejlesztő Blizzard erősítette ma meg a „20 millió démonölő és még tovább” mérföldkövet, amely apropóján minden hűséges játékost, aki eddig részt vett a játékban, „Legendary Crest, arany, és még sok egyéb” jutalmakkal díjazott.

 

„Váu! Egy legendás címer! Köszi Blizzard” – mondta egy „boldog” – vagy inkább szarkasztikus – válaszadó.

„Jelentkezz be és hozd a pénztárcádat” – tette hozzá egy másik, utalva a játék vitatott mikrotranzakcióira.

 

A Blizzard és új főnöke, Mike Ybarra azzal érvelt, hogy a legtöbb játékos nem költ pénzt a Diablo Immortalra, és a monetizáció csak akkor lép be, amikor „a végjátékra” kerül a sor.

„Amikor a monetizációról gondolkodtunk, a legmagasabb szinten az volt a kérdés, hogy „Hogyan adjunk egy ingyenes Diablo élményt több százmillió embernek, ahol szó szerint 99,5%-ban mindent megtehetnek a játékban?” mondta Ybarra anno.

„A monetizáció a játék végén jön be. A filozófia mindig is az volt, hogy a nagyszerű játékmenetet vezessük, és biztosítsuk, hogy több százmillió ember mindenféle költség nélkül végigjátszhassa a teljes kampányt. Ebből a szempontból nagyon jól érzem magam, mint a Diablo bevezetője.”

A Diablo Immortal már megjelent PC-re és mobilra. Amint azt az Activision Blizzard a hivatalos weboldalon nemrég megjelent frissítésen keresztül részletezte: „Skarn, Lord of Damnation összegyűjtötte harcra éhes erőit, várva a közeli megérkezésedet a Szentélybe.”

A Blizzard már a megjelenés előtt is igyekezett tudatni a rajongókkal, hogy a játék mikrotranzakciói „soha nem kerülik meg az alapvető játékmenetet”, de alig néhány nappal később a cég bejelentette, hogy a játék két európai országban nem jelenik meg a loot boxok és a szerencsejátékok elleni törvények miatt, és a pay-to-winre vonatkozó panaszok kezdtek felszínre törni.

Mindez azonban nem akadályozta meg, hogy a játék hihetetlenül népszerűvé váljon. Alig több mint két héttel a megjelenés után a Diablo Immortal már több mint 8,5 millió letöltést biztosított, és június közepére már 24 millió dollárt hozott a fejlesztő Blizzardnak, amivel a Hearthstone után a második legjobban kereső játék lett. Következésképpen a Diablo Immortal dacolva a mikrotranzakciós vitával, a sorozat történetének legnagyobb és legjövedelmezőbb globális megjelenése lett.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu