Menu

A fejlesztők fenyegetése miatt beszél kevesebbet a játékosaival a Bungie!

A PlayStation Studioshoz frissiben csatlakozott (de továbbra is multiplatformként tevékenykedő) Bungie közösségi menedzsere elmagyarázta, hogy a mostanában a Destiny kapcsán ismert stúdió miért nem beszél sokat a játékosaival.

 

A Redditen az egyik téma kifejtette, hogy mennyire hiányolják, hogy a Bungie válaszolni szokott a kérdéseikre. Erre az egyik felhasználó lényegretörő választ írt („Ez történik, ha a fejlesztők egy videojáték miatt zaklatást és halálos fenyegetéseket kapnak.”). Egy válaszoló szerint egy hangos kisebbségről van szó, és ez egy PR-kísérlet arra, hogy a játékosok kiborulása nélkül tudja csökkenteni a Bungie a játékosokkal való kommunikációt, belépett a képbe a cég közösségi menedzsere, aki DMG04 néven regisztrált a Redditen. Magyarra fordítva közöljük a válaszát:

„A helyzet a következő: a zaklatás, amiről beszéltünk, nem csak durva Twitteres válaszokból vagy elvont megjegyzésekből áll. Voltak valódi fenyegetések az embereink és a stúdiónk felé. Komolyan vesszük őket, és ez a kommunikáció csökkentett mennyiségéhez vezet, mivel a csapat jövőbeli védelmét és stratégiáját tervezi, hogy ne történhessenek ilyen dolgok. Nagyon világosan kimondom, hogy nagyra értékelem a stúdiót, mert személyesen segített nekem, miután néhány komoly zaklatás ért engem és a családomat. Részben emiatt veszek ki szabadságot. Csak azért, mert nem látod közvetlenül egy adott tweetben vagy fórumválaszban, nem jelenti azt, hogy nem történt meg.

Ne feledd: mindez nem büntetés azoknak, akik világos és tiszteletteljes visszajelzéseket tudnak hagyni a fejlesztőinknek. A Bungie-nál nincs olyan eset, amikor az emberek aktívan megnéznek egy beszélgetést, és megtorló akciókat terveznek a játékosbázisunk felé hotfixeken, frissítéseken vagy kommunikációs stratégiákon keresztül. Néha csak egy kis időre van szükségünk, hogy tisztázzuk a dolgokat.

Ez hetekig is eltarthat, de akár hónapokig is – mint bármelyik fejlesztői terv, hiszen mi a legjobbat akarjuk a játékosainknak és az alkalmazottainknak. Ennek ellenére nem folytathatjuk a “szokásos módon” a dolgokat, amíg a dolgok nem rendeződnek. Ez szívás, de biztosak akarunk lenni abban, hogy az emberek biztonságban vannak és gondoskodnak róluk. Egyetértek – nagy kár, hogy az utóbbi időben nem volt annyi interakció itt mint mostanában. A csapat tervezi, hogyan kommunikáljon veletek – néhány ilyen tervet már nagyon várok, amikor visszatérek. Biztosíthatlak benneteket, hogy a csapatból sokan minden nap megnézik a témákat, és beszélgetnek a visszajelzéseitekről.”

Ez eléggé súlyosan hangzik…

Forrás: VGC

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu