A Steam végre támogatja a Nintendo Joy-Con vezérlőket

TECH HÍREK – A különleges és jópofa kis Nintendo kontrollerek külön-külön vagy párosítva is használhatók.

 

Jó hír mindazoknak, akik Nintendo Joy-Con kontrollereket szeretnének használni a PC-n: Az eszközöket mostantól hivatalosan is támogatja a Steam(új lapon nyílik meg).

A Joy-Conok tulajdonképpen már évek óta működnek PC-n: A francia Nintendo Actu(új fülön nyílik meg) oldal már 2017-ben rájött, hogyan lehet őket működésre bírni. De ez egy korlátozott megvalósítás volt, a két kontroller közül egyszerre csak az egyik volt használható egyjátékos játékokban. A hivatalos Steam-támogatás azonban sokkal robosztusabb, így „egyenként mini-gamepadként és párban kombinálva” is használhatóak, és – a felhasználói kommentek szerint – remappolható gombokkal.

A Joy-Con-támogatás a legújabb Steam bétafrissítésben szerepel, ami azt jelenti, hogy be kell jelentkezni a Steam kliens bétájába. Ehhez ugorj be a Steam-beállításaidba, és keresd a „Béta-részvétel” opciót a Fiók menüpont alatt. Nyomd meg a „Módosítás” gombot, válaszd ki a „Steam béta frissítés” opciót, majd indítsd újra, és már mehetsz is.

A hardveres oldalon szükséged lesz egy USB-s Bluetooth adapterre is (egy ilyen körülbelül 10 dollárba kerül), vagy egy alaplapra, amibe Bluetooth van beépítve, hogy ténylegesen létre tudd hozni a kapcsolatot a Joy-Conokkal.

A Joy-Con-támogatásra adott reakciók összességében nagyon pozitívnak tűnnek. Néhány felhasználó panaszkodott a hozzászólásokban a Linux-támogatással kapcsolatos problémákra: ha te is ilyen helyzetben vagy, talán találsz némi segítséget (vagy legalábbis magyarázatot arra, hogy mi a probléma) a Steam for Linux kliens dokumentációjában a Githubon(új lapon nyílik meg).

Az új bétafrissítés javítja a Nintendo Online klasszikus kontrollerek támogatását is, amely eredetileg június 17-én került hozzá(új fülön nyílik meg).

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu