Érdekes képet fest a Wo Long: Fallen Dynasty-ról egy új szivárgás

A Team Ninja játéka (ami a Microsoft E3-helyettesítő műsorán lett bejelentve) nem biztos, hogy olyan hasonló lesz a FromSoftware Sekiro: Shadows Die Twice-ához, vagy „a házon belüli” Nioh-hoz…

 

A Három királyság korában Kínában játszódó játék a Redditen kapott egy kiadós szivárgást. A forrás a 4chan, de ettől függetlenül eléggé hitelesnek tűnik. A közelharc az öt hagyományos kínai elemen (fa, víz, tűz, fém és föld) alapul. Ezek különböző harci stílusoknak felelnek meg. A tűz például agresszívabbá tesz, a víz az ellentámadásokra, a föld pedig a védekezésre összpontosít. Ha egy adott ponton stílust váltasz, az növeli a morálodat (hasonlóan a Nioh-ban a Ki-hez).

A védekezés az alapvető mechanika, a védekezéssel vissza lehet vonni más mozdulatokat a támadás/védelem átmenethez. Ez egy nagyon sima mozdulat, és egy kínai kung-fu film érzetét kelti. A különböző fegyvereknek különböző ellenmozdulatai vannak, amelyek közül néhány egy találattal képes megölni a normál ellenséget, és a kivégzési mozdulatok nagyon brutálisak. A morálrendszer a Wo Long másik központi rendszere. Minél több ellenséget ölünk meg, és minél több sikeres ellentámadást hajtunk végre, annál jobban nő a morál csíkja. A magasabb morál félelemmel tölti el a pályán lévő ellenségeket, és azok meghunyászkodnak, így kedvezőbbé válik a támadásunk, ám a komolyabb ellenfelek és a bossok magasabb morált igényelnek. Ha kemény találat ér, és a morál emiatt csökken, ellenfelünk agresszívabbá válhat, de eközben a védekezésünk is erősödik.

Mielőtt nehéz helyzetbe jutnánk, egy könnyebb csatával helyre lehet hozni a morálunkat, így a játék is kicsit könnyebbé válhat. A Wo Long nem rendelkezik nehézségi szinttel kapcsolatos opciókkal, emiatt a morál olyan mint egy dinamikus nehézségi szint, és ez morál arra is használható, hogy felszabadíthassunk néhány ultimate képességet (mint a szintén a Team Ninjától származó Ninja Gaiden játékokban). Az ugrással pár támadástól eloldalazhatunk, majd ráugorhatunk az ellenfelünk fejére, hogy a levegőből egy keményebb támadást vihessünk véghez. Futás közben rá lehet lépni az első ellenfelünk fejére, hogy magasabbra ugorjunk, és erősebb támadással kínáljuk meg a mögötte álló kollégáját. Az ugrással közvetlenül a falon lévő íjászokat is megtámadhatjuk a saját skillfával rendelkező íjunk helyett. Lesznek eltérő támadások a landolással kapcsolatban is.

Több neves karakter ellen is küzdhetünk (Lu Bu) a yokai bossok mellett. Az emberi bossok egyedi páncélzatot és fegyvert hullajtanak magukból. Ezek egyedi képességekkel és hatásokkal bírnak. A démonok spelleket hagynak hátra (ezeket tablettákkal vagy talizmánokkal lehet aktiválni). Mindez persze nem hivatalos, de az igen, hogy kapásból a Game Passon is ott lesz a 2023 elején PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelenő Wo Long: Fallen Dynasty.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu