Menu

Nem valószínű, hogy ismét epizodikus lesz a Life is Strange

A Life is Strange: True Colors nem volt egyszeri kivétel: miközben a Life is Strange, a Life is Strange: Before the Storm és a Life is Strange 2 is epizodikus formában jelent meg, a sorozat legújabb része nem. Ez folytatódhat a későbbiekben is.

 

Régebben elfogadott volt, hogy a Square Enix epizodikusan adta ki a franchise játékait, amin a Don’t Nod (akkoriban Dontnod; ők az első és a második részen dolgoztak) és a Deck Nine (ők pedig a Before the Stormot valósították meg) tevékenykedett. Ezt a formátumot viszont lecserélték, és a Life is Strange: True Colors a plusz, felvezető DLC-t leszámítva teljes formában rajtolt el tavaly. A Deck Nine nem nagyon látja úgy, hogy visszatérnének az epizódokhoz.

Philip Lawrence, a Deck Nine senior narratív tervezője a Rock Paper Shotgunnal beszélgetett el a témáról (pl. volt-e hatása a fejlesztésre a részletekben történő kiadás, érintett volt-e a kreatív elem is „a szeletelt tálalásban”, nem beszélve a néhol frusztrálóan követhetetlen megjelenési menetrendről). Lawrence szerint nem kellett a fejlesztést sürgetniük, és egy lassabb, összefüggőbb, organikus megközelítéssel állhattak a projekthez, ami így pozitívabb fogadtatást is kapott.

Lawrence szerint kreatív szemszögből az epizodikus formátum elhagyásával koncentrálhatott a stúdió a történet kifinomítására, a forgatókönyvre, és utána a játék létrehozása jöhetett szóba. Nem volt meg az a kényelmetlen szituáció mint az epizodikus modellel: ott sürgetni kellett a fejlesztést a forgatókönyves tartalmak körül az első részhez, utána a másodikhoz,és így tovább. Enélkül összefüggőbb lett a fejlesztés, és nem is nagyon tudja elképzelni, hogy ismét epizódokkal foglalkozzanak. A jó fogadtatás mellett úgy látja, hogy óvatosak voltak az epizódos struktúra megőrzésével, mert ez szerinte tetszik az embereknek, és mindez a Life is Strange DNS-ének a része. Az epizódokkal kapcsolatos döntés nem volt nekik könnyű, de ezek elhagyását megfelelő döntésként tekinti.

És nem is mond hülyeséget. Inkább várjunk egy kicsivel többet, hogy egyben kapjuk meg a történetet, hiszen ez nem egy TV-sorozat…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu