A Préda kutyszínésze imádnivaló, de „féktelen energiabomba” volt a forgatáson

MOZI HÍREK – A Préda című filmben szereplő kutya tapasztalatlan, „nagy energiájú” eb volt, ami néha megnehezítette a forgatásokat, de a stáb és a stáb így is imádta őt.

 

Míg a rajongók és a kritikusok imádták Amber Midthundert a Préda főszerepében, a film másik kiemelkedő szereplője a hűséges kutyatársa, Sarii lehet. A kutyát egy Coco nevű „állatszínész” alakította, aki a Predator-előzményfilmmel debütált játékfilmes szerepében. Valójában Cocót örökbe fogadták a filmhez, és előzetes filmes tapasztalat nélkül néha némi türelemre volt szükség a stábtól és a stábtól, hogy bizonyos jeleneteken végigmenjenek.

A Dexerto új interjújában Dan Trachtenberg rendező kitért Sariira és az őt alakító kutyára, Cocóra. Trachtenberg elmondta, hogy az ötletet, hogy a kutya szerepeljen a filmben, olyan filmek ihlették, mint a Mad Max: Az út harcosa, ahol a kutya a hős segítője. A rendező azt is elárulta, hogy Sarii eredetileg úgy íródott, hogy sokkal kevesebb képernyőidőt kap, de a forgatás során egyre több jelenetet kapott az imádnivaló kutyus.

„Imádom, hogy egy Predator-film közepette van ez a kutyáskapcsolat ezzel a lénnyel, egy másik állattal… Folyamatosan újabb és újabb dolgokat találtunk. Megpróbáltuk Cocót kivenni a jelenetekből, de végül pont az ellenkezője történt, és végül egyre többet szerepeltettük – még néhány akciójelenetben is, mert egyszerűen úgy gondoltam, hogy ez olyan szórakoztató lenne. A Road Warriorban az egyik nagyszerű dolog az, ahogyan Mad Max használja a kutyusát, így ebben a filmben is ugyanezt a fajta megoldást akartuk.”

 

De Cocót ilyen sokat szerepeltetni nem volt problémamentes. Trachtenberg szerint a kutya nagyon energikus volt, ami néha nehézségeket okozott a megfelelő felvételek elkészítésében. Ez csak azt jelentette, hogy a stáb és a stáb megtapsolta és feltehetően tudatta Cocóval, hogy milyen jó kislány, amikor történetesen tökéletesen eltalálta a célját. Íme, mit mondott Trachtenberg a Cocóval való közös munkáról.

„Szuper féktelen. Nagyon energikus. A forgatáson mindig izgalmas volt számunkra, hogy ‘vajon Coco eléri-e a célját, és megteszi-e, amit kell?’ Néha egy kis utazás volt, de végül mindig sikerült neki. Nagyon izgalmas volt, rengetegen éljeneztek, amikor végre sikerült egy nagyszerű felvételt készítenünk Cocóval.”

 

 

Mindenki imádta Cocót

 

A Préda sztárja, Amber Midthunder is kifejtette, milyen volt Cocóval dolgozni. Midthunder szerint a kutya bizonyára egy kicsit „forrófejű” volt, tekintve, hogy nincs tapasztalata a filmkészítésben. Ezzel együtt a forgatáson senki sem volt, aki felhúzta volna magát Cocóra, ha bizonyos felvételek nem sikerültek, hiszen mindenki túlságosan szereti őt.

„Egy kicsit forrófejű volt – de a maga aranyos módján. Ő nem egy filmes kutya volt, szó szerint azért fogadták örökbe, hogy ebben a filmben szerepeljen, és emellett nagyon energikus volt. Annyira jó volt vele lenni, annyira vicces és nagyon játékos volt. Aztán eljött az idő, hogy csináljunk valamit… néha megtette, néha nem. De nyilvánvalóan minden jól végződött, mert nagyszerű volt, és mindenki szereti őt.”

A Préda a Disney Plus kínálatában megtekinthető, a film kritikáját itt olvashatjátok el.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu