Ewan McGregor elárulta, hogy hol tart az Obi-Wan Kenobi 2. évad

A közkedvelt színész több mint hajlandó újra eljátszani Obi-Wan szerepét.

 

Ewan McGregor az 1999-ben bemutatott Baljós árnyak óta alakította Obi-Wan Kenobi szerepét. A szerepet Alec Guinness-től vette át, aki az eredeti filmtrilógiában alakította a karaktert. Bár Obi-Wan három nagyjátékfilmet kapott, amelyekben főszerepet játszott, a rajongók többet akartak a Jedi-mesterből az előzményfilmek 2005-ös befejezése után.

Majdnem két évtizednek kellett eltelnie, mielőtt a közönség láthatta volna McGregor visszatérését a szerephez, amikor végül 2022 májusában visszatért Obi-Wan Kenobi számára. A sorozat indítása minden idők legnagyobb debütálása lenne egy Disney+ sorozat számára, megelőzve egy másik Star Wars-címet, a Mandaloriánust. Bár a sorozat egy önálló történet, amelyet eredetileg filmes formában akartak elmesélni, még mindig van hely egy esetleges 2. évadnak az egyre öregedő Obi-Wannal.

A Celebrity Fan Fest során Ewan McGregor lépett színpadra, hogy elárulja a 2. évad státuszát – számolt be róla allthingskenobi, a videó pedig KenobisEopie-n keresztül.

„Teljesen benne vagyok, srácok, meg akarom csinálni. Teljesen őszinte vagyok, egyelőre nincs tervben, hogy csináljunk egyet. De azt hiszem – biztos vagyok benne, hogy csak kivárják az időt. Azt hiszem – de eddig még senki sem keresett meg.”

Nem lenne meglepő, ha egy Obi-Wan Kenobi 2. évadról szóló híreket hallanánk, tekintve, hogy az első mennyire sikeres volt. A Disney szeretné kihasználni McGregor szeretetét a karakter iránt, és a közönség rajongását Ewan iránt. Ahogy McGregor egyre idősebb lesz, és egyre inkább eléri Alec McGuiness korát az eredeti trilógiából, érdekes lesz látni, hova viszi a Disney a karaktert.

A Darth Vaderrel való visszavágás már megtörtént, és feltételezzük, hogy a Jedi-mester a Tatooine-on töltött idő nagy részében Luke-ra vigyázott, szóval hova mehetne Obi-Wan Kenobi a 2. évadban? Az egyik érdekes rendező egy új padawan lenne. Amikor az Egy új reményben Luke kiképzésére kerül sor, az ifjú Ben Kenobi magabiztos mentorálásban részesül. Azonban figyelembe véve, hogy hogyan ment a kiképzése Anakinnal, lenne értelme, hogy a mester egy sikeres tanítványt kapjon, amikor Luke-kal kezdi.

A kérdés az Obi-Wan Kenobi-t követő kilenc év lenne az Egy új reményig. Nincs egy csomó idő, hogy kitöltsék ezeket az éveket egy új Padawannal, kivéve, ha a tanuló már idősebb korban volt, és gyors ütemben tanulhatott. De persze többszörös esély lesz arra, hogy a kánont megtörik, ha ezt az utat választják, és a megrögzött Star Wars-rajongók nem fogják ezt szívesen látni.

Függetlenül attól, hogy a Disney és a Lucasfilm hogyan dönt, meg kell győződniük arról, hogy a történetet érdemes elmesélni, nem pedig csak azért csinálni egy második évadot, hogy elkészüljön. Obi-Wan Kenobi egy olyan karakter, aki megérdemli, hogy gondosan kezeljék, és remélhetőleg a Disney továbbra is így tesz.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu