„Nem lenne anyagilag kedvező, ha Xbox-exkluzív lenne a Call of Duty”

A kijelentésben a leginkább az a meglepő, amelyik cég ezt kimondta…

 

A CADE, a brazil gazdasági védelmi tanács egy levelet kapott a Microsofttól, amiben a kormányzati szervezet aggodalmaira reagált a redmondi cég. Így Satya Nadelláék kitertek arra, hogy valóban korlátozva lenne-e a Call of Duty IP, ha a Microsoft felvásárolhatja az Activision Blizzardot.

A Microsoft szerint a Call of Duty-nak elég játékost kellene bevonzania az Xbox-ökoszisztémába, hogy a rivális platformokon (PlayStation) kimaradó megjelenésből származó veszteségeket fedezni tudják, és mindegyik játéknál további költségek merülnénk fel az exkluzivitás kapcsán (de ennél több részletet erről nem tudtunk meg). Emlékezzünk vissza, hogy a Sony a CADE-nak korábban azt mondta, hogy a Microsoft vásárlási terve befolyásolná a jövőbeli konzolértékesítések során a játékosokat.

Erre is reagált a Microsoft: szerintük „a Sony hallgatólagos aggodalmai a Sony tartalmi kizárólagossága körül [az] Activision Blizzarddal kapcsolatban alaptalanok, a Microsoft arra ösztönöz, hogy az Activision Blizzard játékai továbbra is elérhetőek legyenek a rivális konzolokon.” És régebben az Xbox-vezér, Phil Spencer is megemlítette, hogy tiszteletben tartják a már érvényes szerződéseket, hogy több platformon is elérhető legyen a Call of Duty, de ez állítólag három játékra érvényes még.

A Microsoft hozzátette, hogy a Call of Duty nem egyedi kategória a játékpiacon a lövöldözős játékok között, de több műfajból és típusból is rendelkezik riválisokkal. A tavalyi húsz, legtöbb eladást felmutató konzolos játék között mindössze kettő volt az Activision Blizzardtól Észak-Amerikában (az NPD csoport szerint ugyanis a Call of Duty: Vanguard volt a lista tetején, és azt közvetlenül a Call of Duty: Black Ops Cold War követte).

A cég szerint nem része az üzleti stratégiájuknak, hogy a játékosoktól tartalmat vegyenek el (Starfield? És ez csak egy példa a Bethesdától…), és úgy látja, hogy a fogyasztók az előfizetéses szolgáltatásokat úgy kezelik, hogy ez az egyik mód a játékokhoz való hozzáférésre. Végezetül: a Sony célozgatása, miszerint a Game Pass elérhetetlen vezetést szerezhet az előfizetéses szolgáltatások terén, figyelmen kívül hagyta, amit a „kékek” dinamikus karakterisztikája képvisel a saját, PlayStation Plus szolgáltatásában…

Ez már kezd Mónika-show lenni. Főleg, hogy a Microsoft szerint a Sony lefizeti a fejlesztőket, hogy ne tegyék fel a játékaikat a Game Passra…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu