Overwatch 2: átvihetjük-e majd az első részben megszerzett skineket és jutalmakat…?

A Blizzard elindítja a cross-progression rendszert, amely segít az Overwatch játékosok skinjeit és jutalmait átültetni az Overwatch 2-be.

 

 

A Blizzard az Overwatch 2 weboldalán megjelent sajtóközleményben jelentette be, hogy a cross-progression az Overwatchban és az Overwatch 2-ben is megjelenik. A játékosok a Batte.net-en történő verifikációs folyamat révén egyesíthetik majd a fiókok előrehaladását és a kozmetikumokat egy fiókra. A játékosoktól az első bejelentkezéskor megkérdezik majd, hogy mely fiókokat szeretnék egyesíteni a Battle.net fiókjukkal, majd egy sor lépés következik, amelyek gyorsan végigvezetik őket a fiókok egyesítésének folyamatán. Ha a játékosok most egyesítik fiókjaikat, akkor készen állnak majd, amikor a cím átvált az Overwatch 2 játékindítóra, és minden kozmetikumuk könnyen elérhető lesz.

A cross-progressiont mától lehet beállítani és felkészülni a második részre, azonban van néhány kikötés ezzel a megoldással kapcsolatban.

A Blizzard a bejelentés GYIK-jeiben elmagyarázza, hogy az Overwatch játékosoknak csak egy lehetőségük lesz arra, hogy egyesítsék a preferált fiókjaikat. Úgy tűnik, nem lesz lehetőség más fiókok „megvásárlására” az egyesítéshez, ahogyan az Overwatchban a névváltoztatásnál volt. A játékosok csak egyet egyesíthetnek majd minden platformon Battle.net fiókonként. Például egy PlayStation és egy PC fiókot vagy egy Switch, PC és Xbox fiókot, de két PC-s fiókot nem.

A legtöbb GYIK kérdés a konzolos játékosoknak szólt, és olyan dolgokra vonatkozott, mint az Overwatch League tokenek, kreditek, egyéni játékbeállítások, jóváhagyási szintek és más dolgok kombinálása. A kompetitív SR-helyezések és a játékbeállítások, mint például az érzékenység és a gombok hozzárendelése továbbra is bemeneti poolok szerint maradnak elkülönítve.

A cross-progression bevezetése az egyik utolsó lépésnek tűnik, hogy a konzolos Overwatch játékosok felkészüljenek és a legjobb helyzetben legyenek a zökkenőmentes átálláshoz az Overwatch 2-re.

A keresztjátékot több mint egy évvel ezelőtt vezették be az Overwatchban, és ez lehetővé tette, hogy szinte minden platformon játszhassanak egymással, kivéve a rangsorolt versenyeket. Bár a Blizzard arra kéri a konzolos játékosokat, hogy ezt minél hamarabb tegyék meg, ezek a változások csak az Overwatch 2 megjelenésekor, október 4. után lesznek láthatóak.

Forrás: Blizzard

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu