Egy Grand Theft Auto-fejlesztő prototípusos videóit eltávolíttatta a Rockstar!

Mike Dailly szerint a régebbi, fejlesztés során rögzített anyagait a Rockstar és a Take-Two nemes egyszerűséggel levetette a YouTube-bal…

 

Dailly a DMA Design egyik alapítója volt (ebből a Dundee-ban található stúdióból jött létre a Rockstar North), és bevallottan dolgozott a Grand Theft Auto korábbi részein, így nem kevés bennfentes információval rendelkezik azon játékokról, amiken tevékenykedett. Csakhogy nem úgy tűnik, hogy a Rockstar és a Take-Two bármit is engedélyezne a prototípusos anyagok közléséből, ugyanis Dailly a Twitteren ezt írta:

„Úgy látom, a Rockstar megint teljes s_ggfej üzemmódba kapcsolt, és minden Grand Theft Auto-videóra, amit csak találnak (beleértve mindkét prototípus-videómat is) szerzői jogi szankciókat adnak ki. Így most megpróbálják megakadályozni bárki játékon végzett munkájának mindennemű kiadását és minden régi fejlesztői felvételt.” Messze nem a Grand Theft Auto VI-ról van szó, hanem a régebbi részekről, szóval ilyen anyagokból NEM lenne a GTA VI-ra káros szivárgás!

A szerzői jogi (DMCA) követelésekre Dailly lépett, de nem éppen úgy, ahogy az nekünk kedvező lenne, ugyansi egy másik tweetben hozzátette: „Azok számára, akik kérdezik: igen, most már eltávolítottam az összes Grand Theft Autó fejlesztői cuccot és csak közvetlen példák maradtak a saját munkámból. Olyan munkák, amelyeket soha nem használtak fel a Grand Theft Autoban, de „inspirálták” a fejlődés egyes részeit. Mindezt köszönjétek a Rocksucknak.”

Az egyik kérdéses videóban a 90-es évek közepéről származó Grand Theft Auto egyik eredeti buildje látható. Ekkoriban a DMA Designs a Lemmings franchise kapcsán volt ismerős. Ritkaságba megy a Grand Theft Auto franchise megalkotásának dokumentációja, de az utóbbi évek során több fejlesztő is kulisszák mögé betekintő anyagot publikált a témában. Dailly kommentje arra utal, hogy most a Rockstar rászállt a fejlesztőkre, hogy eltöröljék a múltat.

Az első két Grand Theft Auto nem is volt három dimenziós, úgyhogy emiatt sem értjük, hogy mégis mi a baja a Take-Two-nak ezzel…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu