Gravity Rush: Ridley Scott produkciós cége készítene filmet a PlayStation-klasszikusból?!

MOZI HÍREK – A gravitációval dacoló kaland, a Gravity Rush a legújabb videójáték-IP, amelyet a Sony Pictures szeretne filmre vinni.

 

 

A Gravity Rush esete nem egyedi: 2019 májusában jelentették be a Sony Picturesnél a PlayStation Productions címke létrehozását, ami a hollywoodi nagyvállalat szándéknyilatkozata arról, hogy a videójátékos részlegének néhány franchise-ját a kis képernyőre és a széles vászonra is el kívánja vinni. Az Uncharted azóta már a mozikba került, a The Last of Us pedig hamarosan az HBO-ra érkezik, de a vállalat más IP-ket is szem előtt tart.

Legutóbb egy Gravity Rush film kifejlesztése merült fel. A videójátékról úgy tűnik, hogy a PlayStation Studios mostanában megfeledkezett, még inkább a japán stúdióváltások után, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Sony Pictures részéről kevés a vágy, hogy „a gravitációval dacoló kalandból” játékfilmet készítsen a közeljövőben.

A Deadline vezető filmes portál jelentése szerint a Sony Pictures mégis a Scott Free Productions-szel (amelyet Ridley Scott és Tony Scott alapított 1980-ban) együttműködve dolgozik azon, hogy a Kat, a gravitáció manipulálásának képességével rendelkező, amnéziás lány főszereplésével készülő videójátékból film legyen.

A projekt jól halad, és a hírek szerint Anna Mastro (Másodszülött Királyi Sarjak Titkos Társasága) és Emily Jerome rendezőnek, illetve forgatókönyvírónak szerződött. További részletek egyelőre nem ismertek, de a Deadline szerint a Sony Picturesnek nem kell forgalmaznia a filmet, ami azt jelenti, hogy közvetlenül egy streaming szolgáltatáshoz kerülhet, de ennél többet egyelőre nem lehet tudni.

Az eredeti Gravity Rush PS Vitára jelent meg, majd érkezett egy felújított változat Gravity Rush Remastered címen PS4-re,illetve egy második rész is 2017-ben. Ki tudja, hogy a mozifilm fejlesztésével és annak esetleges sikerével a PlayStationt is ösztönzik-e majd az IP folytatására.

A PlayStation Productions érdeklődését egy Days Gone-film iránt nemrég szintén a Deadline osztotta meg – a főszereplőt és a forgatókönyvírót már itt is meglelték.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu