A legtöbb PlayStation-játékkal az amerikaiak játszanak, de kevés a trófeájuk

A Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE-ként rövidítve) egy olyan felmérés eredményét tette közzé, ami az amerikai játékosok stílusát veti össze az európai, ázsiai és a japán közönségével.

 

A Sony részt vett az idei CEDEC-en, ami egy számítástechnikai szórakoztató konferencia volt, és ebbe a műfajba a videojátékok is tartoznak. Itt a SIE bemutatta a négy régióban elvégzett kérdőív eredményeit megosztotta, így megtudtuk a játékok számát, a játékidőt, a trófeák megszerzésének arányát, továbbá néhány egyéb adatot a PlayStation 4-gyel és/vagy PlayStation 5-tel rendelkező játékosokkal kapcsolatban.

Egy tweet szerint egy évben az amerikai játékosok játszanak átlagosan a legtöbb játékkal egy évben (10,7). Őket Európa (9,6), Ázsia (8,2), és elég nagy lemaradással Japán (5,9) követi. Genki_JPN (akitől az imént elhangzott adatokat vettük át) további információkat is lefordított a SIE senior igazgatójának, Akiyama Kenjónak előadásából, ami jó 47 perces hosszával nem volt egyszerű feladat. Szó esett a PlayStation 5, a PlayStation 4 és a PlayStation VR felhasználóinak szokásairól is.

A japánok általában a JRPG-k, MMORPG-k és a mobilos gacha miatt nem csoda, hogy kevés játékkal játszanak egy évben, de a trófeák esetében is érdekes adat született: a japán játékosok a négy régió közül a legjobb arányt mutatják fel, és az amerikaiak a sereghajtók ebben a tekintetben. Ázsiában és Európában érik el a legtöbben a platina trófeát, és itt is az amerikaiak vannak az utolsó helyen. A japánoknak viszont megmaradt a józan eszük: ők sokkal hajlamosabbak a játékokból fizikai, lemezes kiadást vásárolni, azaz ők nem a PlayStation Store-ról vásárolnak digitálisan, és így képesek a használt lemezekkel kereskedni. Ezzel szemben az amerikai játékosok sokkal inkább a PlayStation Store-ról vásárolják meg a játékokat.

Érdekes adatok ezek, és ki tudja, hogy ez miben változtathat a Sony stratégiáján. Ők a héten 50 euróval, azaz 20 ezer forinttal emelték a PlayStation 5 árát, úgyhogy 200 ezer forint alatt új PlayStation 5 Standard Editiont már elvétve fogunk csak találni…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu