Microsoft: jó pár plusz évig a PlayStationon is ott lesz a Call of Duty!

A redmondi cég szerint a Sony-nak nincsen mitől tartania: ha mindenhol engedélyezik az Activision Blizzard felvásárlását, a Microsoft ezután is elérhetővé teszi a rivális cég platformjain is az évente jelentkező, és folyamatosan rekordokat döntögető Call of Duty-t.

 

Már januárban is írtunk arró, hogy a Microsoft megállapodást kötött, hogy a következő néhány évben még a PlayStationön is ott lesz a Call of Duty, miután a Sony és az Activision Blizzard épp az Xboxtól húzta el valamelyest az IP-t: a PlayStation 4-re megjelent részek esetében ugyanis az új DLC-k általában egy hónapos exkluzivitást élveztek, de még az idei Call of Duty: Modern Warfare II kapcsán is tetten lehet érni ezt a megállapodást a bétatesztelés során (ezek időpontjairól régebben már beszámoltunk).

De ez a megállapodás ki lett bővítve néhány évvel. Phil Spencer, az Xbox-vezér ugyanis a The Verge-nek eljuttatott nyilatkozatában ezt írta: „Januárban aláírt megállapodást nyújtottunk a Sony-nak arról, hogy a jelenlegi Sony-szerződésen túl még néhány további évig garantáljuk a Call of Duty-t a PlayStation platformokon, továbbá a funkciók és a tartalom egyenértékűségét, és ez az ajánlat jóval túlmutat a játékiparban szokásos megállapodásokon.” A fő kifejezés ott van, hogy néhány TOVÁBBI évig!

De érthető, hogy miért is ez a keringő: az Egyesült Királyságban a verseny- és piacfelügyeleti hatóság, a CMA ugyanis pontosan a Call of Duty lehetséges Xbox-exkluzivitása miatt nem nagyon akar beleegyezni abba, hogy közel 70 milliárd dollárt költsön a Microsoft az Activision Blizzardra (és értelemszerűen a Sony is pont emiatt aggódik), viszont Spencer megfogalmazása ennek ellenkezőjére utal. Persze ez még megfordulhat pillanatok alatt: most még megy a pávatánc, aztán hirtelen kihúzzák a szőnyeget a kötelező minimum után.

Gondoljunk bele: a Starfield sem fog jövőre megjelenni PlayStation 5-re, holott a Bethesda Game Studios már akkor is dolgozott rajta, amikor még nem vásárolta fel a Microsoft a Bethesda anyacégét, a ZeniMax Mediát…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu