Rajongók próbálják befejezni a 2001-es Duke Nukem Forevert [VIDEO]

Ez azért is nem hülyeség, mert a 2001-es Duke mondhatni megállhatná a helyét a 2022-es játékpiacon, ha kimondottan retro (stílusú) lövöldözős játékok felé keresgélnénk.

 

A DNF2001 Restoration Project a ModDB-n nagy feladatra vállalkozott: a céljuk a kiszivárgott (és általunk is említett) 2001-es Duke Nukem Forever build befejezése, hogy kitöltsék a hiányos űrt, bővítsék a történetet és irányzatot, és hogy elejétől végéig minimális extra munka nélkül játszhatóvá válhasson a szőke macsó hosszú fejlesztési poklot megélt, majd 2011-esben átlag alatti kritikákat kapó játéka, ami sok engine- és fejlesztőcserén is átesett másfél évtized alatt.

Egy teaser trailer videót közzé is tettek abból, hogy eddig mi készült el, és még Lee Jackson is beszállt a buliba. Ő korábban a 3D Realms zeneszerzőjeként Duke ikonikus főcímdalját, a Grabbaget hozta össze, és most a Duke Nukem Forever eddig nem használt trailerzenéjét biztosította felhasználásra, és még ő is azt írta a Twitteren, hogy „óh, mi lehetett volna” ebből. Amit pedig az első bekezdésben írtunk, azzal egyetért a Gloomwood alkotója, Dillon Rogers is.

Azért ne számítsunk egyhamar arra, hogy a DNF2001 Restoration Project elkészül, hiszen mégis hiányos demó szivárgott ki. A csapat szerint eddig főleg az első fejezet újraépítésén volt a hangsúly, és már láthatjuk, hogy a Las Vegasban játszódó fejezetben milyen vizuális változtatásokat hajtottak eddig végre. Az engine és a renderelő finomhangolása is tervbe lett véve, hogy a modern hardvereken is gond nélkül futhasson Duke ebben a formájában hivatalosan meg nem valósult története.

Egy új sztori is készül, hogy kitöltsék az űrt aközött, amit tudunk a játékról és amit nem, de mindenféleképpen az a cél, hogy a 2003 előtti Duke Nukemhez hű maradjon a projekt. Ehhez hasonlót például a Star Wars: Knights of the Old Republic 2 Sith Lords Restored Content Mod, illetve a Vampire: The Masquerade – Bloodlines Plus Patch is felmutatott, ugyanis ezek esetében a nem használt tartalmakhoz kisebb újragondolás volt szükséges a modderek részéről.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu