Deviation Games: távozott a Call of Duty Zombies kiötlője a stúdiótól

Jason Blundell a PlayStation-exkluzív játékot fejlesztő csapat társalapítója volt.

 

Blundell és Dave Anthony, két Treyarch-veterán indította el a PS-exkluzív IP-t készítő stúdiót, ami már Kanadában is nyitott egy műhelyet. A játékról sokat nem tudunk, és a stúdió is eléggé csendben volt mostanában… egészen Blundell távozásáig, amiről a csapat Twitteren beszélt. Blundell a Treyarchnál a Call of Duty: Zombies első számú fejlesztője volt, és a névtelen játéknak nagy eséllyel rendezője volt. Szerencsénkre a stúdió gondoskodott az utánpótlásról.

„A Deviation Games bejelentette, hogy Jason Blundell elhagyta a stúdiót. Nagyra értékeljük Jason hozzájárulását, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőbeli törekvéseihez. A Deviationt továbbra is Dave Anthony vezérigazgató fogja vezetni, aki a tavalyi évben a játékigazgatói szerepet is átvette, és továbbra is iránymutató erő marad, ahogy előre tekintünk. Örömmel jelentjük be, hogy Louis Castle csatlakozott a Deviation Gameshez mint a fejlesztésért felelős vezető alelnök. A videojáték-ipar veteránja, aki két életműdíjjal is rendelkezik, társalapítója volt a Westwood Studiosnak, amely a legendás Command & Conquer franchise megalkotásáról ismert.

Louis mellett a stúdióhoz nemrégiben csatlakozott több, hihetetlenül nagy játékipari veterán, köztük a God of Wa-ból ismert Johathan Hawkins és Dean Rymer, valamint a Call of Duty: Black Ops-guru Tony Flame. Ez a rengeteg tehetség egyedülállóan alkalmassá teszi a Deviationt arra, hogy a jövőben is vezető szerepet töltsön be a folyamatosan fejlődő játékiparban többek között a korábban bejelentett, úttörő AAA eredeti IP-nk fejlesztésében,” írta a Deviation, akik így töretlenül fejlesztik tovább a játékot.

A tavalyi bejelentéskor mindössze ennyit mondott Anthony a játékról: „Arra támaszkodunk, amit a közös évtizedes játékkészítői munkánk során tanultunk, de emellett valami olyan frisset és innovatívat szeretnénk létrehozni, amilyet még sosem tapasztalhattatok. Nem félünk kimondani, hogy az ambícióink szupermagasak: egy hatalmas, tartalmas játékot szeretnénk készíteni, amelynek középpontjában a sok akció és a rengeteg energia áll, de egyelőre maradjunk ennyiben, és remélhetőleg nem kell sokáig várni, hogy többet is elárulhassunk.”

Kérdés, hogy bajban van-e a csapat…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu