A Valve megnyitja a hivatalos Steam Deck javítóközpontokat

A Valve bejelentette, hogy mostantól számos Steam Deck javítóközpontot nyitottak, ezzel gyakorlatilag biztosítva az elállási-kérelmek még gyorsabb megoldását is.

 

Bár még mindig döntően hiánypótló terméknek számít, a Valve kézi játék-PC-je, a Steam Deck már bizonyított a piacon, és a Valve ezt több új Steam Deck javítóközpont indításával is aláhúzza. Ezek a speciális létesítmények lehetővé teszik a Valve számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban teljesítse a felhasználók RMA-kérelmeit, de még azoknak a készülékeknek is van jó hírük, amelyekre esetleg már nem vonatkozik a garancia.

A Steam Deck persze nem problémamentes, és egyes készülékeknél minőségbiztosítási problémákról is érkeztek jelentések. A Valve bejelentése szerint az újonnan indított javítóközpontok segíteni tudnak majd azoknak a felhasználóknak, akik végül nem túl jó állapotú készüléket kaptak, például hibás akkumulátorral. Az érintett felhasználóknak egyszerűen kapcsolatba kell lépniük a Valve ügyfélszolgálatával, hogy megszervezzék a készülékük szállításának menetét, majd a legközelebbi javítóközpont diagnosztizálja a problémát, és további költségek nélkül megjavítja azt – mindaddig, amíg a probléma a garancia hatálya alá tartozik.

A különösen jó hír azonban az, hogy még azokat a problémákat is megoldhatja a Steam Deck javítóközpont, amelyekre nem vonatkozik a garancia. „Ha a kutyád megrágja a hüvelykujjgombodat, és eltörik” – áll a blogbejegyzésben – „erre nem vonatkozik a garancia”. Míg korábban az egyetlen elérhető lehetőség az volt, hogy az iFixit áruházból származó Steam Deck alkatrészek felhasználásával próbálkozzanak a barkácsjavítással, addig mostantól a felhasználók a hivatalos javítóközpontban oldhatják meg a problémát, bár ez már díjköteles.

Bár a Valve a jövőben a Steam Deck újabb verzióit tervezi, úgy tűnik, a vállalatnak az első iteráció hosszú élettartamának fenntartása is nagyon fontos. Pusztán az a tény, hogy az iFixiten keresztül különálló alkatrészek is megvásárolhatók, gyakorlatilag példa nélküli ebben a piaci résben, és mivel dedikált Steam Deck javítóközpontok vannak képben, még a garancia kifutása sem jelenthet nagy problémát a készülék tulajdonosai számára évekkel később.

A nagyobb problémát talán a modern szoftverek folyékony természete jelenti. Alig néhány nappal ezelőtt a 2K BioShock trilógia frissítése megszakította a Steam Deck támogatást, amikor a kiadó megpróbálta integrálni az új indítóalkalmazását a régi címekkel. Bár a Linux kihasználása és a SteamOS megjelenése a helyes út volt ahelyett, hogy a Windowsra támaszkodott volna a Steam Deck támogatásában, a Valve ezzel a megközelítéssel furcsa kukacosarat nyitott ki, és jó eséllyel ez csak az első ilyen probléma volt, ami felmerült, és a jövőben még több is lesz.

Ennek ellenére a Steam Deck továbbra is izgalmas lehetőség a PC-s játékosok nagy többsége számára. És az eszköz gyártási képességeinek felfutásának köszönhetően a Valve jó hírekkel szolgált a Steam Deck foglalások tulajdonosai számára. Nevezetesen, mindenki, akinek július végén volt foglalása, számíthat arra, hogy még 2022 vége előtt megkapja a Decket. És mivel a javítóközpontok már online vannak, még ha valaki hibás Decket kap is, viszonylag könnyen megoldható lesz a probléma.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu