[TGS 2022] Forspoken: a Square Enix első nagy 2023-as dobása lehet [VIDEO]

Igaz, a japán kiadó mostanában inkább a blockchain és a play-to-earn (pénzkeresés játékkal) stratégiája felé nézelődik, nem beszélve az NFT-kről.

 

A Luminous Productionstől eddig nem sokat láthattunk: legutóbb a hosszú éveken keresztül fejlesztési poklon áteső Final Fantasy XV-öt láthattuk tőlük, de annak is már több mint fél évtizede (és már készül a XVI-os felvonás is), igaz, a csapatnak saját technológiája is van, és a Luminous Engine-t a „tizenötös végső fantázia” után a Forspokenben is alkalmazni fogja a japán stúdió, aki természetesen kivitte a Tokyo Game Show-ra az idei évről elhalasztott játékát.

Frey Holland rejtélyes módon New York Cityből, Athia lélegzetelállító földjére jut. Egy mágikus, érző karkötő megmagyarázhatatlanul a karjára tekeredik, és Frey felfedezi, hogy képes hatalmas varázslatokat alkalmazni és mágiát használni, hogy bejárja Athia burjánzó tájait. Frey „Cuff”-nak nevezi el új arany társát, és elindul, hogy hazataláljon, majd hamarosan megtudja, hogy ez a gyönyörű föld egykor a Tantáknak nevezett jóindulatú matriarchák uralma alatt virágzott, amíg egy pusztító fátum könyörtelenül meg nem rontott mindent, amihez csak hozzáért. A Törés (Break) az állatokat bestiákká, az embereket szörnyekké, a gazdag tájakat pedig négy veszélyes birodalommá változtatta. Széttört birodalmaik közepette a Tanták most őrült és gonosz varázslónőkként uralkodnak.

Frey, akire a Törés nem volt hatással, kétségbeesetten keresi a válaszokat, és vonakodva beleegyezik, hogy segítsen Athia utolsó megmaradt lakóinak, akik benne látják az egyetlen reményüket. Frey útja ezen a különös és áruló földön keresztül mélyen a korrupció szívébe vezet, ahol szörnyű lényekkel kell megküzdenie, szembeszállnia a hatalmas Tantákkal, és olyan titkokat kell felfednie, amelyek valami sokkal többet ébresztenek fel belülről.

A Forspoken egy vonakodó hős Odüsszeiája. Frey egy felejthetetlen utazásra indul a hazaút keresése közben. Meg kell fejtseni meg Athia rejtélyeit, miközben Frey átutazik a szerencsétlen Törésen, és felfedezi, hogyan tud hatalmas hatalommal bírni. Fedezzük fel Athia kiterjedt birodalmait, a figyelemre méltó kilátások és túlvilági lények lenyűgöző grafikával és csúcstechnológiával életre keltett, lenyűgöző földjét. Merészkedünk mélyen a romlott területekre, ahol egy titokzatos sötétség beszennyez mindent, amihez hozzáér. Vegyük fel a kesztyűt a csavaros szörnyek ellen a mágikus harcban, a különböző játékstílusoknak megfelelő erőteljes képességek széles skálájával a gyors és izgalmas megközelítéstől a stratégiai és módszeres játékig. Másszunk meg falakat, ugorjunk át kanyonokon, ugorjunk szédítő magasságokból, és száguldjunk át hatalmas tájakon. Frey egyedülálló képességei lehetővé teszik, hogy könnyedén, folyékonyan járja be a nyílt világot.

A Forspoken többszöri halasztás után (mert volt szó októberi megjelenésről is…) január 24-én jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu