[TGS 2022] Octopath Traveler II: húsz perc az Acquire stílusos RPG-jéből [VIDEO]

A Nintendo Direct során bejelentett játékból többet is láthatunk, és az eddig látottak alapján a második rész felül fogja múlni az elsőt.

 

Az Acquire játékának története Solistiában játszódik. Ez egy keleti és egy nyugati kontinensből álló, tengerrel kettéválasztott földrész. Nyüzsgő a korszak: nagy hajók járják a forgalmas tengeri útvonalakat, a gőz ereje pedig új technológiákat teremt meg. Egyeseket a színpad és az ipar elbűvölő sztárjai izgatnak, míg másokat a háború, a pestis és a szegénység sírba visz. Ebbe a távoli birodalomba nyolc, különböző régiókból származó utazó merészkedik saját, eltérő okokból (Hikari, a harcos meg akarja menteni otthonát; Agnea, a táncos híres akar lenni; Partitio, a kereskedő meg akar gazagodni; Osvald, a tudós bosszút akar állni; Throne, a tolvaj a szabadságot keresi; Temenos, a pap az igazság után kutat; Ochette, a vadász a legendákat üldözi; Castti, a gyógyszerész pedig az emlékek felé tapogatózik). Mindegyiküknek egyedi képessége van, és ketten is útra kelhetnek. A kalandunk így teljesen saját lehet.

A sorozat HD-2D grafikája, a retro pixel művészeti stílus, illetve a 3D-s CG kombinációja tovább fejlődött. Keletről nyugatra sokféle kultúra virágzik, és az új korszak ipara virágzik. Hajózhatunk a tengereken, felfedezhetjük a nappalról éjszakára változó világ minden szegletét (a napszakváltás egy gombbal történik). Mindegyik utazónak (a játék címében nem véletlen a Traveler szó) egyedi Path Actions (Útvonal-akciói) felállása van. Harcolhatnak a városlakókkal, tárgyakat szerezhentek, másokat is magukkal vihetnek az útjukra… Az első részből ismert mechanikák megmaradtak (az utazók munkájának és képességeinek szabad fejlesztése, valamint a Break és Boost rendszer, amik feldolbták a csatákat).

Az Octopath Traveller első része 2018-ban jelent meg, és több mint három millió eladást hozott össze. Ahhoz képest nagyobb részletességgel, szépséggel és egyedi kameramunkával fog rendelkezni a folytatás. A karakterek arányai javultak, és további gesztusok használatával az eddigieknél is élénkebben fejezhetik ki érzelmeiket. Az első részben felülnézet volt csak, ám a folytatásban az új, dinamikus kamerastílus javítja a csaták és események megélését.

A városok nappal és éjszaka között változnak, ahogy a bennük élő emberek elhelyezkedése és reakciói is. Korábban minden főszereplőnek egyetlen Útvonal-akció állt rendelkezésére, de a második részben ezek napszanonként eltérőek, így nagyobb szabadságot kapnak a játékosok Solistia felfedezésében, továbbá a benne élő karakterekkel való interalciók során.

Az Octopath Traveler II február 24-én jelenik meg PlayStation 5-re, PC-re (Steam, garantált, hogy Denuvóval), PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. A játékmenet 25:40 és 45:52 között látható.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu