Cyberpunk 2077: működik a Netflix hatása, jelentősen többen játszanak vele!

A Cyberpunk Edgerunners a Studio Triggertől eléggé erősen megtolta a 2020 végén borzalmas állapotban megjelent, de azóta már az 1.6-os frissítésénél járó Cyberpunk 2077 játékosszámát.

 

A Cyberpunk 2077 egy kijózanító pofont adott a CD Projekt RED-nek, miután többszöri halasztás ellenére is csapnivaló minőségű volt a belső nézetes kaland (alap PlayStation 4-en és Xbox One-on már-már játszhatatlan frame rate-en futott, a glitchekről nem is beszélve). Azóta eltelt közel két év, a lengyel stúdió javítgatott a játékon, ami ráadásul PlayStation 5-re és Xbox Seriesre is kijött azóta.

Most viszont a Netflixen megjelent Cyberpunk Edgerunners anime jóvoltából ismét elég sokan kipróbálják a Cyberpunk 2077-et: a SteamDB szerint a játék egyszerre több mint 85 ezer játékossal is rendelkezett (ebben azért szerepe volt egy leárazásnak is). Ilyen számokat a lengyel stúdió játéka 2021 januárja óta nem mutatott fel: azóta 10-15 ezer között mozgott a plafon, úgyhogy ez tényleg erős növekedésnek tekinthető egy olyan játék számára, amely a Steamen az eddigi legnagyobb egyidejű játékosszámával is bír (1054388, azaz több mint egymillió) az egyjátékos címek között.

Amikor decemberben megjelent az Arcane, a League of Legends játékosszáma 50%-kal megugrott, a Dragon’s Blood első és második szezonjának elindulásakor pedig a DotA 2 játékostábora is bővült. Ilyen az, amikor stratégiailag beidőzítenek egy leárazást, továbbá a Cyberpunk nemrég megkapta az 1.6-os, Edgerunner frissítését is, ami a PlayStation 4/Xbox One duónak az utolsó nagy bővítés lesz, mivel hivatalos, hogy a Phantom Liberty kiegészítő, a játék egyetlen ilyen bővítése, már kihagyja a 2013-as konzolcsaládot, így ahhoz már egy eléggé izmos PC, egy 50 euróval drágábbá vált PlayStation 5, vagy áremelésre nem készülő Xbox Series fog kelleni, hacsak nem vagyunk mazochisták, mert akkor végső megoldásként ott a Google Stadia…

Mi ebből a tanulság? Egyrészt az, hogy a Netflix igenis hatással van a játékokra, ha adaptációról van szó, másrészt pedig a minőségi javulás is szereppel bír a sikerben.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu