Most már hivatalos: Vasember-játékon dolgozik a Motive!

Miközben az Electronic Arts és a Disney között megszakadt a Star Wars-licenc exkluzivitása, ehelyett „az egérbirodalom” képregényes tulajdonával foglalkozhat az Andrew Wilson vezette kiadó.

 

Az Electronic Arts bejelentette, amit pletyka formájában már tudtunk: miután a Motive elkészül a Dead Space Remake-kel, egy egyjátékos, külső nézetes, akció-kaland műfajú Vasember (Iron Man)-játékot kezd fejleszteni a stúdió. A fejlesztést megelőző, pre-produkciós fázisban tartanak vele, és az EA több új Marvel-játékot is készíteni fog, úgyhogy ez nem egyszeri eset lesz.

A Marvel Games alelnöke és kreatív igazgatója, Bill Rosemann a sajtóközleményben így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy a Motive tehetséges csapatával együttműködve a Marvel egyik legfontosabb, legerősebb és legkedveltebb karakteréről készíthetnek egy játékot az eredeti elképzelésükben. Tapasztalatuk, hogy mind a megalapozott szórakoztató világok, mind az izgalmas játékmenet megvalósításában (a páncélos ikon iránti hiteles szenvedélyükkel párosulva) táplálja törekvésünket, hogy egy legendás hősnek szóló szerelmes levelet nyújtsunk a legjobb Vasember-játék formájában.”

„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy lehetőségünk van egy játékot készíteni a mai szórakoztatóipar egyik legikonikusabb szuperhőséről. Nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy egy új és egyedi történetet hozzunk létre, és ezt a magunkénak mondhatjuk. A Marvel arra bátorít minket, hogy valami újat hozzunk létre. Nagy szabadságot kapunk, ami nagyon megnyerő a csapat számára,” tette hozzá Olivier Proulx, a felelős producer.

A Vasemberen dolgozó Proulx vezeti. Ő már szerzett tapasztalatot a Marvel korábbi játékaival, ugyanis a Marvel’s Guardians of the Galaxy-n is dolgozott. A Motive-ban több, szenvedélyesnek nevezett veterán is dolgozik. Ilyen például Ian Frazier, Maëlenn Lumineau és JF Poirier. Eredeti történet lesz, de utalni fog Tony Stark összetettségére, karizmájára és kreatív zsenialitására. A cél az, hogy a játékosok átérezzék, milyen érzés Vasember bőrébe (vagy ebben az esetben páncélzatába…) bújni. A játék fejlesztésében előrehaladva többet is mondani fog róla a projekthez embereket kereső Motive és az Electronic Arts.

Azt nem mondták, hogy mire készül és mikor jelenik meg, de szerintünk 2025-2026 tájékán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu