Menu

Deathloop: itt az Xbox Series port, és jobban is fut mint PlayStation 5-ön! [VIDEO]

Az Arkane játékának PlayStation 5-exkluzivitása befejeződött, és mind a két Xbox Series konzolon korrekt teljesítményt láthatunk.

 

Kicsit kacifántos helyzet volt a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo körül, hiszen mind a két játékot úgy adta ki a Bethesda PlayStation 5-re időzített konzolexkluzívként, hogy eközben a Bethesda anyacége, a ZeniMax Media a Microsoft birtokába jutott. De a megállapodás a Deathloop esetében véget is ért, és az IGN összehasonlító elemzést készített a játék PlayStation 5-ös, Xbox Series X-es és Xbox Series S-es teljesítményéről.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X megegyező grafikai opciókat kínál. A Performance móddal dinamikus 4K felbontás mellett 60 FPS frame rate-et kapunk. A Visual Quality a frame rate helyett a képminőséget helyezi előtérbe, de itt is dinamikus 4K felbontás vár ránk, ám a frame rate néhol másodpercenként 60 képkocka alá esik. Ezen a két opción nincsen sugárkövetés (ray tracing). A Ray Tracing opció már behozza ezt, de a dinamikus 4K felbontás mellett már csak 30 FPS-t tud a Deathloop. Az Ultra Performance 1080p-n rögzíti a felbontást, cserébe az ezt tudó kijelzőkön 120 FPS-sel fut VRR-rel (változó képfrissítési rátával).

A két erősebb konzolon a dinamikus 4K mögött a felbontás kb. 1800p körüli értéket jelent. A PlayStation 5-ön a Ray Tracing mód használata során nem megfelelő élesítő szűrők vannak, így az Xbox Series X-hez képest kissé elmososttabb képet kapunk. Úgyhogy egy hajszállal is, de a Microsoft konzolján erősebb összhatás vár ránk mint a Sony-én, viszont a különbség a kettő között nem olyan nagy vizualitásban. A teljesítményben már igen: a Ray Tracing és a Performance esetében is stabil 30/60 FPS-t t ud mind a két konzol, de a Quality módban az Xbox Series X 5-15 FPS-sel erősebb a PlayStation 5-nél, az Ultra Performance esetében pedig akár 30 FPS előnye is lehet a redmondi konzolnak.

Az Xbox Series X nem tökéletes: a Quality módban kicsivel 50 FPS alá, az Ultra Performance-ban pedig 100 FPS körüli értékre megy le. Az Xbox Series S meglepően jól teljesített. Itt csak Quality és Performance mód van, ám mind a kettőn stabil 60 FPS-t kapunk. Előbbin 58-59 FPS-nél lejjebb nem nagyon megy! Kiemelkedően jó eredmény ez „a kistesótól!”

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu