Deathloop: itt az Xbox Series port, és jobban is fut mint PlayStation 5-ön! [VIDEO]

Az Arkane játékának PlayStation 5-exkluzivitása befejeződött, és mind a két Xbox Series konzolon korrekt teljesítményt láthatunk.

 

Kicsit kacifántos helyzet volt a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo körül, hiszen mind a két játékot úgy adta ki a Bethesda PlayStation 5-re időzített konzolexkluzívként, hogy eközben a Bethesda anyacége, a ZeniMax Media a Microsoft birtokába jutott. De a megállapodás a Deathloop esetében véget is ért, és az IGN összehasonlító elemzést készített a játék PlayStation 5-ös, Xbox Series X-es és Xbox Series S-es teljesítményéről.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X megegyező grafikai opciókat kínál. A Performance móddal dinamikus 4K felbontás mellett 60 FPS frame rate-et kapunk. A Visual Quality a frame rate helyett a képminőséget helyezi előtérbe, de itt is dinamikus 4K felbontás vár ránk, ám a frame rate néhol másodpercenként 60 képkocka alá esik. Ezen a két opción nincsen sugárkövetés (ray tracing). A Ray Tracing opció már behozza ezt, de a dinamikus 4K felbontás mellett már csak 30 FPS-t tud a Deathloop. Az Ultra Performance 1080p-n rögzíti a felbontást, cserébe az ezt tudó kijelzőkön 120 FPS-sel fut VRR-rel (változó képfrissítési rátával).

A két erősebb konzolon a dinamikus 4K mögött a felbontás kb. 1800p körüli értéket jelent. A PlayStation 5-ön a Ray Tracing mód használata során nem megfelelő élesítő szűrők vannak, így az Xbox Series X-hez képest kissé elmososttabb képet kapunk. Úgyhogy egy hajszállal is, de a Microsoft konzolján erősebb összhatás vár ránk mint a Sony-én, viszont a különbség a kettő között nem olyan nagy vizualitásban. A teljesítményben már igen: a Ray Tracing és a Performance esetében is stabil 30/60 FPS-t t ud mind a két konzol, de a Quality módban az Xbox Series X 5-15 FPS-sel erősebb a PlayStation 5-nél, az Ultra Performance esetében pedig akár 30 FPS előnye is lehet a redmondi konzolnak.

Az Xbox Series X nem tökéletes: a Quality módban kicsivel 50 FPS alá, az Ultra Performance-ban pedig 100 FPS körüli értékre megy le. Az Xbox Series S meglepően jól teljesített. Itt csak Quality és Performance mód van, ám mind a kettőn stabil 60 FPS-t kapunk. Előbbin 58-59 FPS-nél lejjebb nem nagyon megy! Kiemelkedően jó eredmény ez „a kistesótól!”

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu