PlayStation VR2: új feature-videó érkezett rengeteg részlettel! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Sony egy új videót tett közzé, amely a PlayStation VR2 funkcióit mélyíti el, és játékmenet-részleteket mutat be a közelgő virtuális valóságos címekből.

 

 

A Sony új promóciós videót tett közzé a PlayStation VR2-ről, amely a virtuális valóság headset néhány fő funkciójára összpontosít. A következő generációs headset az előzetes tervek szerint 2023 elején jelenik meg, és a PS5 exkluzív tartozéka. A virtuális valóság headset reklámozása azonban nehézkes lehet, mivel a játékosok nem tapasztalhatják meg maguk a VR-t, amíg az nem lesz elérhető. Kétszeresen is nehéz, ha a PS VR 2 egy generációs lépést jelent az eredeti PS VR headsethez képest. A Sony azonban mindent megtesz, amit csak tud.

A PlayStation VR2 headset trailerének nagy része a készülékre tervezett játékokra koncentrál.

Ezek közé a játékok közé tartozik a Horizon: Call of the Mountain, Firewall Ultra, No Man’s Sky, Resident Evil Village és The Walking Dead Saints and Sinners – Chapter 2: Retribution. Ez is segít a közelgő VR-játékokra való összpontosításban, mivel a PS VR2 headset nem lesz visszamenőleg kompatibilis a PS VR-címekkel.

Az új PlayStation VR2 videóban bemutatott funkciók a VR-headset továbbfejlesztett felbontásával kezdődnek. A „4K HDR Display” névre keresztelt headset valójában két 2000×2 040 pixeles kijelzővel rendelkezik – egy-egy szemhez. 4K vagy sem, ez még mindig több mint négyszerese az eredeti headset felbontásának. A következő fő funkció a szemkövetés, legalábbis azokban a játékokban, amelyek támogatják.

 

 

 

 

A bemutatott példa a Firewall Ultra menüinek szemkövetését használja, hogy kiválaszthasson egy fegyvert a játékos leltárából. A „Foveated Rendering” szintén a szemkövetést használja a felbontás csúcspontjainak biztosítására, ahová a játékos néz. Az utolsó bemutatott headset funkció a 110 fokos látómező, ami 10 fokkal több, mint az eredeti PS VR headseté.

A trailerben bemutatott egyéb funkciók a PlayStation VR2 vezérlőire koncentrálnak.

A kontrollerek ujjérintés-érzékeléssel, haptikus gomb-visszacsatolással és adaptív kioldókkal rendelkeznek. Ezeket a funkciókat úgy tervezték, hogy a játékosok kezét valósághűbbnek érezzék a játékban.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindez csupán a PS VR2 új funkcióinak töredéke. A Sony már megerősítette, hogy a PS VR2 továbbfejlesztett kényelemmel rendelkezik majd a lencsék pozicionálásához, a négy headset-kamerával történő inside-out követés, valamint az egykábeles csatlakozás, amely a PS5 elülső USB-portján keresztül működik. Az eredeti PlayStation VR számos legnagyobb kritikáját hivatott orvosolni.

Persze még rengeteg kérdésre kell választ adnia a Sony-nak.

A PS VR2-nek még nincs megjelenési dátuma, és ára sincs. Az sem számít, hogy a PS VR2 hány funkciót támogat, ha a játékai nem ezek köré vannak tervezve. Bármennyire is lenyűgözőnek tűnik a PlayStation VR2 papíron és a trailerekben, a Sony-nak még mindig nem könnyű meggyőznie a PS5-felhasználókat, hogy vegyenek meg egy drága headsetet, amely még az eredeti PS VR-rel való visszamenőleges kompatibilitást sem támogatja.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu