PlayStation Plus: „arra kell használni, hogy új életet leheljen a játékokba”

A Sony egyik magasabb beosztású vezetője szerint ez a cél az év folyamán három szintű előfizetési modellre váltott szolgáltatással.

 

Yoshida Shuhei mostanában a Sony Interactive Entertainment külsős indie vezetője, mert a PlayStation Studios vezetői tisztségét átadta a korábban a Guerrilla Gameset (Killzone, Horizon) vezető Hermen Hulstnak. Ettől függetlenül mégis közel maradt a PlayStation brandhez, így nem lehet elhanyagolni a véleményét, amit meg is osztott a Gamesindustry-val, ugyanis a GI Live: London rendezvényen felszólalt.

Yoshida szerint a kapásból PlayStation Plusban elrajtolt játékok mint például régebben a Rocket League, vagy idén a Stray kivételes esetek. A Sony ugyanis továbbra is abban hisz, hogy a játékainak először „prémium” (azaz fizetős, teljes árú) megjelenést kell kapniuk, és csak utána lehet szó arról, hogy az előfizetéses szolgáltatásukba is eljutnak a termékeik. A Sony úgy látja, hogy akkor lehet hasznos a PlayStation Plus, ha a lassuló játékeladások felütik a fejüket.

„A [PlayStation Plus] Extra esetében a mi megközelítésünk az, hogy a kiadókat az életciklus-menedzsmentben segíteni szeretnénk. Én a first-party [belsős fejlesztésű] játékokat irányítottam, így tudom, hogy ez olyan mint a filmek esetében. Egy film először a mozikban jelenik meg, majd fizetős (pay-per-view), előfizetéses szolgáltatásra jut el, aztán az ingyenes TV-csatornákra is, és minden alkalommal új bevételt generál, plusz szélesebb közönséget ér el. Ugyanígy hiszünk abban, hogy egy játék prémium kiadása a megjelenéskor, majd 3/6 hónap, esetleg 3 év múlva, amikor a játék eladásai visszaesnek, a PlayStation Plus Extra szolgáltatásba való bekapcsolódás segíthet új, szélesebb közönséggel megismertetni ezeket a játékokat,” mondja Yoshida.

Yoshida kiemelte, hogy a Sony aktívan arra bátorítja a kiadókat, hogy használják a PlayStation Plust a játékaik életciklusának kezelésére. Igen ám, csakhogy nem biztos, hogy ez a megfelelő út. A Microsoft ugyanis az összes Xbox Game Studios (azaz belsős) játékát azonnal felteszi a Game Passra, rögtön a megjelenés napjától kezdve.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu