Menu

PlayStation Plus: „arra kell használni, hogy új életet leheljen a játékokba”

A Sony egyik magasabb beosztású vezetője szerint ez a cél az év folyamán három szintű előfizetési modellre váltott szolgáltatással.

 

Yoshida Shuhei mostanában a Sony Interactive Entertainment külsős indie vezetője, mert a PlayStation Studios vezetői tisztségét átadta a korábban a Guerrilla Gameset (Killzone, Horizon) vezető Hermen Hulstnak. Ettől függetlenül mégis közel maradt a PlayStation brandhez, így nem lehet elhanyagolni a véleményét, amit meg is osztott a Gamesindustry-val, ugyanis a GI Live: London rendezvényen felszólalt.

Yoshida szerint a kapásból PlayStation Plusban elrajtolt játékok mint például régebben a Rocket League, vagy idén a Stray kivételes esetek. A Sony ugyanis továbbra is abban hisz, hogy a játékainak először „prémium” (azaz fizetős, teljes árú) megjelenést kell kapniuk, és csak utána lehet szó arról, hogy az előfizetéses szolgáltatásukba is eljutnak a termékeik. A Sony úgy látja, hogy akkor lehet hasznos a PlayStation Plus, ha a lassuló játékeladások felütik a fejüket.

„A [PlayStation Plus] Extra esetében a mi megközelítésünk az, hogy a kiadókat az életciklus-menedzsmentben segíteni szeretnénk. Én a first-party [belsős fejlesztésű] játékokat irányítottam, így tudom, hogy ez olyan mint a filmek esetében. Egy film először a mozikban jelenik meg, majd fizetős (pay-per-view), előfizetéses szolgáltatásra jut el, aztán az ingyenes TV-csatornákra is, és minden alkalommal új bevételt generál, plusz szélesebb közönséget ér el. Ugyanígy hiszünk abban, hogy egy játék prémium kiadása a megjelenéskor, majd 3/6 hónap, esetleg 3 év múlva, amikor a játék eladásai visszaesnek, a PlayStation Plus Extra szolgáltatásba való bekapcsolódás segíthet új, szélesebb közönséggel megismertetni ezeket a játékokat,” mondja Yoshida.

Yoshida kiemelte, hogy a Sony aktívan arra bátorítja a kiadókat, hogy használják a PlayStation Plust a játékaik életciklusának kezelésére. Igen ám, csakhogy nem biztos, hogy ez a megfelelő út. A Microsoft ugyanis az összes Xbox Game Studios (azaz belsős) játékát azonnal felteszi a Game Passra, rögtön a megjelenés napjától kezdve.

Forrás: PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu