A Splinter Cell remake „újraírhatja” a játék történetét?!

Bár az Ubisoft továbbra is hallgat a Splinter Cell remake fejlesztéséről, új részletek erősítik meg, hogy az eredeti történetet modernizálják.

 

 

Az Ubisoft megerősítette, hogy a klasszikus lopakodós sorozat, a Splinter Cell remake-jén dolgozik, de új információk szerint a történet nem egészen olyan lesz, mint amilyenre a rajongók emlékeznek. Az új játék a tervek szerint a 2002-es cím remake-je lesz, a fejlesztést pedig a Ubisoft Toronto végzi, amely a franchise utolsó játékát, a Splinter Cell: Blacklistet is gondozta.

Eddig az Ubisoft nem árult el rengeteg új részletet a játékkal kapcsolatban, amely valószínűleg még a fejlesztés korai szakaszában van.

Az eredeti bejelentés megerősítette, hogy a Splinter Cell az alapoktól kezdve a The Division Snowdrop motorját használja, amelyet más készülő címeknél is hasznosítanak, mint például az Avatar: Frontiers of Pandora és a be nem jelentett Star Wars projekt. Egy új álláshirdetés azonban kicsit több fényt derített a játékra, többek között egy frissített történettel.

A Ubisoft Careers weboldalán található, forgatókönyvírónak szóló álláshirdetés egyértelművé teszi, hogy a Ubisoft Toronto átírja és frissíti az eredeti Splinter Cell történetet a modern közönség számára. A leírásból kiderül, hogy a stúdió célja, hogy megőrizze az eredeti játék szellemiségét és témáit, ugyanakkor részletesebben feltárja a karaktereket és a világot, hogy azok még hitelesebbnek és hihetőbbnek tűnjenek.

Az eredeti Splinter Cell bemutatta a játékosoknak Sam Fishert, az NSA ügynökét, aki a Third Eschelon nevű, újonnan alakult lopakodó részleg kulcsfontosságú tagjává válik.

A sorozat, melynek hangját Michael Ironside adta Fisher legtöbb szereplése során, a 2000-es évek elején gyorsan kiérdemelte a helyét a Ubisoft egyik zászlóshajó franchise-aként, és néhány évente több játékot is kiadott, egészen 2013-ig, amikor is a Blacklist, az utolsó fővonalbeli játékként, megjelent. Bár Fisher vendégszereplőként feltűnt más Tom Clancy-játékokban, a rajongótábor nagy része azon tűnődött, hogy mikor tér vissza a sorozat teljes egészében.

Miközben a rajongók továbbra is várják az új információkat, valamint találgatják, hogy ez-e az első lépés a franchise visszatérése felé, nem ez az egyetlen remake, amin a Ubisoft dolgozik. Valójában a Ubisoft másik kiemelt remake-je a Prince of Persia: The Sands of Time, egy másik franchise, amely a mostani felfedezés előtt meglehetősen szunnyadóban volt.

Forrás: Diariotiempo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu