Csak nem egy másik Lucasfilm Games-kalandjáték folytatása jöhet?! A Return to Monkey Island producere erre utal!

A Return to Monkey Island egyik producere arra utal, hogy a Lucasfilm Games egy másik klasszikus kalandjátékának folytatása következhet.

 

A Return to Monkey Islandhez kötődő producer arra utal, hogy a Lucasfilm Games egyik klasszikus point-and-click kalandjátékának újabb folytatása következhet. A Return to Monkey Island a point-and-click kalandjátékok sok rajongója számára egyfajta csodának számít. A Disney 2012-ben felvásárolta a Lucasfilmet, a Monkey Island alkotói pedig már jóval korábban távoztak a cégtől. Most, hogy a Return to Monkey Island visszatért, újból felcsillant a remény más szeretett játékok folytatására – és most már akár valósággá is válhat.

Ami a Return to Monkey Islandet lehetővé tette, az nem csupán a Monkey Island társalkotójának, Ron Gilbertnek a hajlandósága egy új játék elkészítésére. A projekt megvalósulásának legnagyobb kulcsa az volt, hogy a Disney megváltoztatta a játékkészítéshez való hozzáállását. A Disney nemcsak azt engedélyezte, hogy a játékot egy harmadik fél, a Gilbert’s Terrible Toybox stúdió fejlessze tovább, hanem azt is, hogy a point-and-click kalandjátékok nagyrészt szenvedélyes projektek. Ez az, ami miatt a műfaj rajongói olyan reményteljesek.

Nem akármilyen új játékra vonatkozó sugalmazást vennénk komolyan, de ha az konkrétan Craig Derrick-től, a Lucasfilm Games egyik executive producerétől származik, akkor nagyon komolyan kell venni. Derrick nemrég posztolt egy gratulációt a Terrible Toybox csapatának, amiért egy „műfajának igazi mesterművét” alkották meg. Ezt egy második bejegyzés követte a Twitteren, melyben ez állt: „Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező hetek és hónapok során még többet fogunk mondani, de egyelőre készenlétben állok, amikor eljön az ideje, hogy VISSZAMENJÜNK A HÁZBA!”. Az utalás a Lucasfilm Games 1987-es Maniac Mansion című játékára utal.

Bár az utalás nyilvánvaló, Derrick augusztusi tweetje, jóval a Return to Monkey Island megjelenése előtt, még egyértelműbbé teszi a kapcsolatot. Derrick retweetelt egy visszaemlékező posztot, amelyben megemlítette, hogy a Maniac Mansion volt a Lucasfilm Games első olyan címe, amelyet a cég fejlesztett és ki is adott. Derrick kommentárja ehhez az volt, hogy „Tudom, hogy muszáj… VISSZA KELL MENNEM A HÁZBA”. Elég, ha azt mondjuk, hogy Derrick vagy nagyon szeretne újra játszani a Maniac Mansionnel, vagy pedig lehet, hogy megpróbálnak egy új folytatást készíteni a játékhoz.

A Maniac Mansion-nak persze már van folytatása, méghozzá egy nagyon népszerű és szeretett. A Day of the Tentacle 1993-ban jelent meg, és egyesek szerint a valaha készült legjobb point-and-click kalandjáték. A Terrible Toybox munkatársa, Ron Gilbert segített a Maniac Mansion fejlesztésében, a Day of the Tentacle társrendezője pedig Dave Grossman volt. Ez a siker receptje, ha a Terrible Toybox úgy dönt, hogy újabb játékot készít a Lucasfilm Gamesszel.

Egy nagy akadályt azonban le kell küzdeni. A point-and-click kalandjátékok nem túl sikeres vállalkozások. Soha nem lesz olyan potenciális közönségük, mint egy shooternek vagy egy nyílt világú akciójátéknak. Teljesen elképzelhető, hogy a Return to Monkey Island nem lesz elég sikeres ahhoz, hogy a Disney támogatásával több point-and-click kalandjátékot indokoljon. Az viszont jó jel, hogy Craig Derrick executive producer továbbiakat szeretne. Talán mégiscsak létrejöhet egy Maniac Mansion 2 az újjáéledő Lucasfilm Games-től.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu