Menu

Több országban is elindult a Google Play Games For PC bétája

Magyarország még nem tartozik közéjük, de már hivatalos, hogy az Alphabet (a Google anyacége) igyekszik közvetlenebbé tenni a mobilos játékokat PC-n.

 

Persze, lehet komplett Android operációs rendszert is PC-re varázsolni mondjuk a BlueStacks segítségével, így már évek óta módunk van arra, hogy egy köztes programmal PC-n játszhassuk a mobilos játékokat (az iOS esetében azért ez egy más történet). A Google viszont ki szeretné vágni a köztes megoldást, hogy egyszerűbben is játszhassunk PC-n. Régebben már írtunk arról, hogy a Windows 11 után (ahol szintén direkt megoldást kínál a Microsoft) ők is egyszerűsítik az Android>PC útvonalat.

Ausztráliában, Hong Kongban, Dél-Koreában, Tajvanon és Thaiföldön elindult a Google Play Games for PC bétája. Akinek egy Google Play-fiókja van az érintett országok egyikéből, letöltheti innen a programot (esetleg a böngésző üdvözlőképernyőjén is felbukkanhat a letöltő opció). Jelenleg több mint negyven játék áll így rendelkezésre, ami egy béta esetében nem rossz, ám ne számítsunk komolyabb játékokra (pl. a Genshin Impact nincs itt), ugyanis az Android és a kontrollertámogatás két, egymástól messze álló kifejezés. Ezért például a Cookie Run vagy az Idle Heroes az, amit itt megtalálhatunk.

Ezek a játékok erősen mobilra lettek optimalizálva, így nem sok értelme lehet PC-n játszani velük, de egy egér-billentyűzet páros hasznosabb tud lenni, és ugye eközben a mobilunk akkumulátora sem merül. Cserébe viszont lehet, hogy a BIOS-ban aktiválnunk kell a hardvervirtualizációt. AMD-s gépekben ez SVM (Secure Virtual Machine) néven futhat. A rendszerigények pedig alacsonyabbak lettek: Windows 11 helyett már a Windows 10 is elegendő. Emellé 8 GB RAM, egy négy magos processzor, és az Intel UHD Graphics 630 szintjét elérő grafikus chip kell, de az kissé húzós lehet, hogy SSD-re kell telepíteni és minimum 10 GB hely kell neki.

De kiindulópontnak ez nem rossz. Ha később több játékot is megtalálunk így, akkor nem lehet rossz ötlet így játszani…

Forrás: PCGamer

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu