Több országban is elindult a Google Play Games For PC bétája

Magyarország még nem tartozik közéjük, de már hivatalos, hogy az Alphabet (a Google anyacége) igyekszik közvetlenebbé tenni a mobilos játékokat PC-n.

 

Persze, lehet komplett Android operációs rendszert is PC-re varázsolni mondjuk a BlueStacks segítségével, így már évek óta módunk van arra, hogy egy köztes programmal PC-n játszhassuk a mobilos játékokat (az iOS esetében azért ez egy más történet). A Google viszont ki szeretné vágni a köztes megoldást, hogy egyszerűbben is játszhassunk PC-n. Régebben már írtunk arról, hogy a Windows 11 után (ahol szintén direkt megoldást kínál a Microsoft) ők is egyszerűsítik az Android>PC útvonalat.

Ausztráliában, Hong Kongban, Dél-Koreában, Tajvanon és Thaiföldön elindult a Google Play Games for PC bétája. Akinek egy Google Play-fiókja van az érintett országok egyikéből, letöltheti innen a programot (esetleg a böngésző üdvözlőképernyőjén is felbukkanhat a letöltő opció). Jelenleg több mint negyven játék áll így rendelkezésre, ami egy béta esetében nem rossz, ám ne számítsunk komolyabb játékokra (pl. a Genshin Impact nincs itt), ugyanis az Android és a kontrollertámogatás két, egymástól messze álló kifejezés. Ezért például a Cookie Run vagy az Idle Heroes az, amit itt megtalálhatunk.

Ezek a játékok erősen mobilra lettek optimalizálva, így nem sok értelme lehet PC-n játszani velük, de egy egér-billentyűzet páros hasznosabb tud lenni, és ugye eközben a mobilunk akkumulátora sem merül. Cserébe viszont lehet, hogy a BIOS-ban aktiválnunk kell a hardvervirtualizációt. AMD-s gépekben ez SVM (Secure Virtual Machine) néven futhat. A rendszerigények pedig alacsonyabbak lettek: Windows 11 helyett már a Windows 10 is elegendő. Emellé 8 GB RAM, egy négy magos processzor, és az Intel UHD Graphics 630 szintjét elérő grafikus chip kell, de az kissé húzós lehet, hogy SSD-re kell telepíteni és minimum 10 GB hely kell neki.

De kiindulópontnak ez nem rossz. Ha később több játékot is megtalálunk így, akkor nem lehet rossz ötlet így játszani…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu