Kissé szerencsétlen szóhasználat a Ubisoft vezérigazgatójától!

Persze, nem volt direkt ez Yves Guillemottól, de látván a francia kiadó botrányait, mégsem tudunk… elsiklani felette. (Akkor már mi is beszállunk a buliba!)

 

Guillemot a kanadai francia La Presse-nek adott interjút, ahol kapott egy olyan kérdést, hogy a játékiparban miért terjedt el ennyire a munkahelyi illetlen viselkedés. Ő így válaszolt: „Mert videojátékot készíteni nem könnyű dolog. Kihívás és néha nagy feszültség. Olyan technikákat kell bevezetni, amelyek biztosítják, hogy mindenki megtalálja a helyét. Az alkotáshoz szükség van egy kis súrlódásra, mert mindenkinek sikeresen továbbítania kell az ötletét. Ez egy olyan nehéz munka, amely sok jutalommal jár, ha sikerrel jár.”

A probléma a súrlódás szóval van (franciául és angolul is a friction szó az, ez pedig azt jelenti…), ami… khm, vonatkoztatható a Ubisofton belül is megtörtént szexuális zaklatásokra, amikről először 2020 derekán hallottunk, és többen távoztak (vagy ki lettek rúgva) emiatt. Csakhogy a dolgozók szakszervezetének is tekinthető (és változásokat követelő) A Better Ubisoft júliusban kimondta, hogy egy éven át semmi mást nem hallottak, csak kedves szavakat, üres ígéreteket, és az akarat vagy a képesség hiányát az ismert elkövetők eltávolításával kapcsolatban…

Erre aztán nemrég a Gamesindustry-n reagált Guillemot: szerinte ők sokat megtettek, és gyorsan cselekedtek, ha fény derült az ilyen ügyekre (kirúgták az érintetteket), majd hozzátette, hogy abszolút nincs helye sem a Ubisoftban, sem a játékiparban a mérgező, toxikus hozzáállásnak, amire meg nyugodtan mondhatjuk, hogy PR-duma. Dettó a PCGamernek eljuttatott közleményére: „Amikor arról beszéltem, hogy néha súrlódások vannak, arra a kreatív feszültségre gondoltam, ami gyakori és létfontosságú a miénkhez hasonló innovatív vállalatoknál, ahol az emberek szabadon megkérdőjelezhetik az ötleteket és heves, de egészséges vitákat folytathatnak. Ahhoz, hogy ez a feszültség ne váljon negatívvá, vagy hogy ha mégis kialakulna, akkor az erős irányelvek, értékek és a megfelelő eljárások elengedhetetlenek. Az elmúlt két és fél év során nagy előrelépést tettünk ezen a téren, hogy biztonságos és nagyszerű élményeket nyújtsunk mindegyik csapatunknak. Az egészséges, tiszteletteljes munkakörnyezet a legfőbb prioritásunk, és örömmel mondhatjuk, hogy a legutóbbi felméréseink szerint a csapattagoknak megerősítettük, hogy jó úton járunk.”

Nem lehetett volna más kifejezést használni…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu