A James Bond producere elárulta, milyen tesztet kell kiállnia a Bond-jelölteknek

MOZI HÍREK – Michael G. Wilson elmesélte, hogy a James Bond-jelölteknek át kell esniük egy bizonyos teszten, és beszámol arról, hogy miért nem egy fiatalabb színésznek adják a szerepet.

 

 

A James Bond 60. évfordulója alkalmából a londoni British Film Institute-ban tartott „In Conversation” rendezvényen Michael G. Wilson filmproducer, aki Barbara Broccolival együtt vezeti az Eon Productions-t, elárulta, hogy az 1963-as Oroszországból szeretettel című kémthriller egyik csábítási jelenetét mindig arra használják, hogy teszteljék azokat, akik Ian Fleming ikonikus ügynökének szerepére pályáznak. Ahogy Wilson péntek este a BFI közönségének mesélte:

„Mindig ugyanazt a jelenetet használjuk… és ez az a jelenet az Oroszországból szeretettelből, amikor Bond a merénylet után visszatér a szobájába, és elkezdi levenni az ingét, bemegy a szobába fürdeni. Aztán hall valamit, előveszi a fegyverét, bemegy, és a lány ott fekszik az ágyban. Ezt a tesztet használtuk. Bárki, aki ezt a jelenetet el tudja játszani, az a megfelelő Bondnak. Nehéz megcsinálni.”

Wilson arra a jelenetre utal, amikor Sean Connery Bondja a Daniela Bianchi által alakított Tatiana Romanova szovjet katonai hivatalnokot találja az ágya közepén, aki csak egy fekete bársony nyakszalagot visel.

Miután bemutatkoznak egymásnak, Bond bókol a lány szépségének. Ő azonban siránkozik:

„Azt hiszem, túl nagy a szám.”

Mielőtt megcsókolná, Bond biztosítja, hogy minden rendben van.

„Nem, ez a megfelelő méret. Mármint nekem.”

Az esemény egyike volt a most szerdán, 2022. október 5-én tartandó James Bond-napot felvezető rendezvényeknek. Wilson mellett Neal Purvis és Robert Wade forgatókönyvírók, Debbie McWilliams szereposztási igazgató, Rory Kinnear színész, Mark Tildesley látványtervező és Gregg Wilson társproducer is a színpadon volt, hogy a BBC műsorvezetője, Samira Ahmed interjút készítsen velük. A panelbeszélgetést az 1962-es Dr. No című James Bond-film vetítése követte, Connery és Ursula Address főszereplésével.

Wilson hangsúlyozta, hogy az új 007-es szereposztása még nem kezdődött el, „nem számít, hogy mások mit mondanak”. Azt is elárulta és megmagyarázta, hogy a fiatalabb színészek miért maradtak ki a versenyből.

„A múltban próbáltunk fiatalabbakat keresni. De az, hogy megpróbáljuk elképzelni, nem működik. Ne feledd, Bond már veterán. Van már némi tapasztalata. Ő egy olyan ember, aki úgymond már megjárta a háborúkat. Valószínűleg volt már az SAS-ben vagy ilyesmi. Ő nem egy középiskolás kölyök, akit csak úgy behozol, és máris kezdheted. Ezért működik ez egy harmincasnak.”

Forrás: Yahoo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu