Új pozíciót kap az Activision Blizzardnál az ellenük indított pert kritizáló Frances Townsend!

Az eljárást torznak és valótlannak nevező Townsend papíron bár lemondott a pozíciójáról, inkább lehet azt mondani, hogy felfelé bukott…

 

A Wall Street Journal arról írt, hogy már nem dolgozik papíron az Activision Blizzardnak Townsend, ahol eddig a megfelelésért felelő vezető most már tanácsadóként sürgölődik az igazgatóság körül. Eléggé megosztó figuráról van szó, ugyanis a 2000-es évek elején George W. Bush amerikai elnök alatt a belbiztonsági és terrorizmusellenes szervezet elnökének tanácsadója volt az iraki invázió idején.

2004-ben arról írt a Washington Post, hogy Townsend meglátogatta a hírhedt Abu Ghraib-börtönt, miközben az amerikai hadsereg a maximumra tekerte az ide bezárt személyek kínzását. A publikáció szerint a börtön egyik tisztje azt mondta az amerikai hadsereg nyomozóinak, hogy Townsend az Abu Ghraib kihallgatási központ vezetőjére nyomást gyakorolt, hogy minél több és fontosabb információt szedjen ki a foglyokból. Ezt aztán Townsend tagadta: szerinte a bevetése során nem volt szemtanúja a foglyok bántalmazásának.

Aztán 2021 júliusában, nem sokkal az Activision Blizzard körüli botrány kirobbanása előtt Townsend az alkalmazottaknak egy olyan emailt küldött, amiben a kiadó elleni vádaskodásokra reagált. Szerinte a Kalifornia állami méltányos foglalkoztatási és lakhatási minisztérium (DFEH) ellenük indított pere „torz és valótlan képet ábrázol az Activision Blizzardról, és hamis, elavult (akár tíz évnél is régebbi), továbbá a kontextusukból kiragadt történeteket tartalmaz”. Ezek után Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója magára vállalta a felelősséget Townsend emailjének tartalmáért, ő maga pedig eg, a cégen belüli nőket támogató hálózat posztjára lépett át, és törölte a Twitterét, mert eléggé kritikus véleményeket kapott, miután egy olyan cikket osztott meg, ami kritikus volt a „kifelé súgó alkalmazottakról”.

A Bloomberg hozzátette, hogy Kotick egy másik emailben elismerte Townsend munkásságát. Az ő posztját a két helyettese, Jen Brewer és Luci Altman veszi át, de azért eléggé struccpolitikának tűnik, amit Kotick mondott Townsend eddigi munkájáról.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu