CD Projekt RED: az Unreal Engine 5-tel egyszerűbb multiplatform tesztelés lesz! [VIDEO]

Miután a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) maga mögött hagyja a saját technológiáját (REDengine), az első naptól kezdve az összes célplatformon tesztelni tudják a Cyberpunk és a The Witcher-projekteket, továbbá az új, egyedi IP-jüket, a Hadart.

 

Már hivatalos, hogy új The Witcher-trilógia, két további spinoff más stúdióktól, egy Cyberpunk 2077-folytatás és egy új IP is készül a lengyeleknél (ennyi bejelentés meredek: így hogyan fogják betartani, hogy nem lesz náluk több crunch, azaz erőltetett menet?). Egy új videót is közzétettek, amiben megígérték, hogy új mérnöki gyakorlatokat fognak bevetni az új játékok fejlesztése során. Mindegyik jövőbeli CDPR-játék alapvető rendszereinek a legelejétől működnie kell, hogy ezekkel kísérletezzenek és fejleszthessék azokat. Az Unreal Engine 5-re váltással a kezdetektől fogva PC-n és konzolokon (avagy az összes célplatformon) tesztelni fogják a teljesítményt is, mert a Cyberpunk 2077 megjelenésekor kiderült, hogy ez nem történt meg korábban…

„A [jó mérnöki gyakorlat] egyik példája a „mindig működő játék szabálya”, amelyet mi is követünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a fejlesztés korai szakaszában iteráljuk és kezeljük a különböző projektkockázatokat. […] A teljes játékfunkciókat az alapoktól kezdve építjük fel olyan szempontok összeállításával, mint az irányítás, az animáció vagy a felhasználói felület, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy alaposan teszteljük és többször is iteráljuk őket. A fejlesztési folyamat során felmerülő egyik fő kockázat a stabilitással és a teljesítménnyel kapcsolatos az összes célplatformon. A „mindig működő játék szabálya” ebben az összefüggésben is érvényes. A játékminőséget minden platformon a kezdetektől fogva teszteljük, és nem csak a fejlesztők PC-s buildjére koncentrálunk,” mondják a videóban.

A CDPR egy „használhatósági labor” elindítását tervezi. Itt valódi játékosok folyamatosan tesztelnék az új játékokat, hogy minden flottul működjön. Ebben is fontos szerepe volt az Unreal Engine 5-re való váltásnak, igaz, ezt finomhangolják majd a saját, új eszközeikkel, hogy a többi, szintén az Epic Games technológiáját használó játékkal szemben egyfajta lépéselőnnyel rendelkezhessenek: „Csak azért, mert az Unreal Engine-t használjuk, még nem jelenti azt, hogy már nem fektetünk be a technológiákba. Rendszereket kell létrehoznunk a játékaink működtetéséhez, ami magában foglalja a motor összetevőinek adaptálását, hogy jobban megfeleljen a kreatív [ambícióinknak]. A nagyszabású, történetvezérelt, nyílt világú RPG-kkel kapcsolatos tapasztalataink alapján […] olyan eszközökkel gazdagítjuk az UE5-öt, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű tartalmak létrehozását. A cél itt az, hogy ezek az eszközök illeszkedjenek a stúdiónk és a fejlesztendő játékaink sajátos jellegéhez. Jó példa erre […] olyan rendszerek, amelyek lehetővé teszik a narratív szempontok, köztük a küldetések fejlesztését. Van néhány nagyszerű új ötletünk arra vonatkozóan, hogyan fejleszthetnénk tovább [az eszközeinket], majd hogyan használhatnánk fel őket versenyelőnyként,” említik a videóban.

Ezek jól hangzanak… de még nem tudjuk, hogy végül a gyakorlat milyen eredményt fog szülni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu