Gyorsan leszedte a Valve a Steam Deck trailerét, miután röviden egy Switch emulátor ikon szerepelt benne [VIDEO]

Csak egy-két másodpercig látható, de ettől függetlenül szokatlan részletet találni a marketinganyagban.

 

A Valve hordozható PC-s platformjának, a Steam Decknek a legújabb trailerében röviden egy Nintendo Switch emulátor logója látható. Nem sokkal azután, hogy a részletet megvitatták a közösségi médiában, a trailert eltávolították, és egy új verzióval helyettesítették, amely eltünteti a szóban forgó ikont.

A trailer alatt egy Steam Deck képernyő látható, amelyen a legújabb játékok jelennek meg. A felsorolt friss játékok egyike a Yuzu nevű alkalmazás. A trailer megjelenése után Nibel kiszúrta a logót, és közzétette a Twitteren. Az ismeretlenek számára a Yuzu egy nyílt forráskódú, hordozhatóságra tervezett emulátor Nintendo Switchre. Más szóval elég jól illik a Steam Deckhez, ami eleve egy hatékony emulációs gép.

Úgy tűnik, hogy ez hiba volt, mivel a YouTube-on nem sokkal az ikon észrevétele után a trailert priváttá tették, és egy új verzióra cserélték (alább beágyazva), amiben nem szerepel. Az emuláció továbbra is ellentmondásos kérdés, így szokatlan részlet, hogy egy nagy cég marketinganyagában ezt felkapjuk. Ráadásul a Nintendo köztudottan büntetően viszonyul a kalózkodáshoz és az azt lehetővé tevő technológiákhoz. Még 2022 februárjában a megvádolt hackert, Gary Bowsert 40 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután már kifizetett 4,5 millió dolláros bírságot.

A trailer egyébként azt hirdeti, hogy a vásárlók nem kerülnek többé szállítási várólistára a Steam fedélzet megvásárlása után, a hivatalos Valve dokkoló már úton van, valamint számos új szoftveres funkciót, többek között a dokkolt mód fejlesztését, további nyelveket a képernyőn megjelenő billentyűzethez és egy stabilabb offline módot. Szeptemberben a Valve bejelentette, hogy felpörgeti a Steam Deck gyártását, valószínűleg azért, hogy a vásárlók előjegyzés nélkül is megvásárolhassák azokat.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu