Lehetséges, hogy visszatér a Call of Duty egyik kevésbé népszerű szériája?!

A Sledgehammer Games a jelek szerint visszatér az első eredeti Call of Duty alszériához.

 

 

A Call of Duty lassan kifogy az ötletekből, ugyanis úgy tűnik, hogy egy új Advanced Warfare játékot kapunk a Sledgehammer Games-től. Az Advanced Warfare-t készítő stúdió legutóbbi próbálkozása az igencsak rosszul fogadott második világháborús epizód, a Vanguard volt.

Feltéve, hogy a Call of Duty fejlesztési ciklusa a tervek szerint halad, az Advanced Warfare 2 a Treyarch játékát követi majd, ami az idei Modern Warfare 2 után a franchise következő játéka lesz.

A hír Ralph Valve jelentéséből származik, egy olyan kiszivárogtatótól, aki már bizonyított, ha Call of Duty szenzációról van szó. Jelentésük szerint az új Advanced Warfare a frissített IW 9.0 motorra épül majd – ugyanarra, amely a Modern Warfare 2-t és a Treyarch még be nem jelentett játékát is hajtja.

Ez nem meglepő, az Activision nemrég úgy döntött, hogy az IW 9.0 lesz a COD fő motorja, amivel a különböző stúdióknak erőforrásokat és fejlesztési időt takarítanak meg, hiszen korábban mindegyikük a klasszikus motor egy-egy elágazásán működött.

A Vanguard fejlesztése során a csapat azt tervezte, hogy a jövőbeni folytatásokban bővíti a játékot. Tekintettel azonban arra, hogy milyen súlyosan alulteljesített, a Vanguard folytatása már nem került terítékre. A stúdiót Ralph Valve szerint ehelyett egy új epizód elkészítésére kérték fel.

Ez pedig sejthetően visszatérést jelent majd a gyorsabb tempójú, fejlett mozgású korszakhoz, amelyet az eredeti Advanced Warfare vezetett be a sorozatba.

Arról azonban nem szól a jelentés, hogy a játék mennyire ragaszkodna ezekhez az alapokhoz.

Lehet, hogy az Advanced Warfare 2 végül egy olyan előzményjáték lesz, amely nem tartalmaz annyi jövőbeli technológián/jetpack-alapú mozgást, mint feltételezik, bár ez nyilvánvalóan csak spekuláció.

Mindazonáltal úgy tűnik, hogy az Advanced Warfare 2 2025-ben jelenik meg – egy évvel a Treyarch játéka után, ami azt jelzi, hogy az Activision vissza kíván térni az éves COD megjelenési ritmushoz. 2023 viszont állítólag új Call of Duty nélküli év lesz.

Forrás: What If Gaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu