Persona 3 és 4: rossz hírt kaptak az egyik next-gen konzol rajongói…

Az Atlus megerősítette, hogy a Persona 3 és 4 next-gen változatai natívan Xboxra készülnek, és ennek köszönhetően exkluzívak lesznek a platformra.

 

 

Az Xbox Series X/S a közeljövőben megkapja a Persona 3 és két folytatásának next-gen verzióit. A fejlesztők most megerősítették, hogy a friss kiadás platform-exkluzív lesz. Az Atlus és az Xbox az év elején jelentette be, hogy a Persona franchise érkezik Xbox Series X/S-re és Game Passra, és az első kiadás, amely a legfrissebb, októberi megjelenésre készül.

Bár a korábbi Persona-játékok többnyire PlayStation-exkluzívak voltak, a Persona 4 és előzményei most natívan az Xbox Series X/S-re készülnek.

A Persona 3-tól 5-ig terjedő Persona címeket a júniusi Xbox és Bethesda Showcase során jelentették be Xbox Series X/S-re, de mivel a játékok natívan készülnek a legújabb Xbox hardverre, ezért a megjelenésük időzített lesz. A Persona 5 Xbox Series X/S megjelenési dátuma október 21., míg a Persona 3 és 4 január 19-én érkezik a Microsoft platformjára, de a PlayStation-rajongóknak várniuk kell ezeknek a címeknek a next-gen frissítésére.

A Gematsu Twitter-fiókja szerint az Atlus-t még júniusban megkérdezték, hogy a Persona 3 és 4 natív lesz-e Xbox Series X/S-re, vagy visszamenőleges kompatibilitással fut majd, de csak tegnap kaptak választ. A Gematsu szerint az Atlus megerősítette, hogy ezek a játékok natívan, új kiadásként kerülnek az Xbox Series X/S-re, nem pedig a címek meglévő verzióinak a konzolra való portolása.

Tekintettel arra, hogy a Persona 3 először 2006-ban jelent meg, majd később PSP-re is frissítették, a Persona 4 pedig 2008-ban jelent meg, majd Persona 4 Golden néven újra, a natív Xbox Series X/S kiadással az Xbox rajongók a játékok optimális verzióit kaphatják meg a debütáláskor.

A Persona 4 Arena a 360 óta az Xbox hardverén tolja előre a sorozatot, és a visszamenőleges kompatibilitás révén az Xbox Series X/S-en is játszható maradt.

Azonban a fővonalbeli Persona-játékok még sosem jelentek meg Xboxon. Az Atlus egyelőre nem erősítette meg, hogy a PS5 megkapja-e a 3 vagy a 4 next-gen változatát, vagy mindkettő marad a régi, de a frissítések legalábbis időzített exkluzivitást jelenthetnek Xboxra. A Persona 5 várhatóan hamarosan Xboxra is megjelenik, de nem valószínű, hogy egy egyszerű portoláson túl sok változás történt volna, tekintve, hogy a Persona 5 Royal csak 2019-ben jelent meg.

Bár egyes Persona rajongók azon siránkoztak, hogy a Persona 3 és 4 nem kaphat next-gen frissítést a PlayStation verziókhoz képest, mások előrevetítették, hogy a franchise nem lesz olyan sikeres a Microsoft platformján.

Forrás: Juegos.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu