Pontos megjelenési dátumot kapott a Persona 3 Portable, Persona 4 Golden

A régebben már bejelentett új portok során modernebb platformokon is elérhetővé válnak a Persona-sorozat legfrissebb részei.

 

Régebben már beszámoltunk arról, hogy a SEGA alá tartozó Atlus multiplatformmá teszi a Persona 3 Portable-t, a Persona 4 Goldent, illetve a Persona 5 Royalt. Ezek közül a Persona 5 Royal fog elsőnek megjelenni október 21-én PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n (Steam, Microsoft Store), illetve Nintendo Switchen. PlayStation 4-re jött ki először, ezért nincs a felsorolásban. Az Xbox Game Passon is ott lesz.

Az Atlus bejelentése szerint a Persona 3 Portable január 19-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Seriesre, Nintendo Switch-re és PC-re (Steam, Microsoft Store), míg a Persona 4 Golden szintén január 19-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Seriesre, Nintendo Switchre és PC-n a Microsoft Store-ra. Ez a két játék is része lesz a redmondi techcég előfizetéses szolgáltatásának, így a Game Pass-előfizetőknek nem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk. A Persona 25. évfordulójára az Atlus egy új képet tett közzé a három játék főszereplőivel.

Júniusban, a bejelentéskor már összefoglaltuk, miről szól a három játék: „A Persona 5 Royalban a főszereplő kényszerből egy tokiói középiskolába megy át, és itt egy különös álma lesz, amiben azt hallja, hogy „A sors foglya vagy. A közeljövőben a pusztulás vár rád.” Ő pedig rehabilitálni szeretné magát, ezért magára ölt egy fantomtolvaj (Phantom Thief) maszkot, hogy mások torz vágyait le tudja állítani. A játék az összes DLC-t magába foglalja, így nem csak az alapjátékot kapjuk kézhez…

A Persona 4 Golden története szerint megjelenik lelki társunk, ha egy esős éjjelen a TV-t bámuljuk. Ez a furcsa pletyka lassan elterjed a vidéki Inaba városában; ez főhősünk új otthona lesz, és pont ekkor történnek rejtélyes gyilkosságok egymás után. A főhős és csapata az igazságot keresi, de egy másik világba nyíló ajtóra bukkannak. A játék először kap francia, olasz, német és spanyol nyelvtámogatást.

A Persona 3 Portable története szerint van egy rejtett óra két nap között. Ennek a neve sötét óra (Dark Hour). Szokatlan csend telepszik a városra, az emberek hátborzongató koporsókká változnak, és túlvilági szörnyek, az Árnyak ütik fel a fejüket. Egyik éjszaka főhősünket meg is támadják, de az utolsó pillanatban a szív ereje, a Persona feléled benne. A Persona 3 Portable jobb grafikával rendelkezik, és itt is jön a francia, olasz, német és spanyol nyelvtámogatás.”

Úgyhogy január eléggé erős kezdésnek tűnik (hiszen a Dead Space Remake is ekkor jelenik majd meg).

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu