Újabb, az eddigieknél jóval magasabb rekordot ért el a Steam!

Egyszerre annyian használták a Valve digitális boltját és szolgáltatását mint kb. egy afrikai ország, Ghána teljes népessége…

 

Az utóbbi évek során gyakori volt, hogy a Steamet egyszerre mondjuk 25 millióan, vagy annál is többen használták. Lassan, fokozatosan elkezdett ez a szám nagyobb és nagyobb értékeket elérni, de újabb mérföldkőhöz ért Gabe Newell szolgáltatása, amiről 2004 végén, a Half-Life 2 megjelenésekor nem gondoltuk volna, hogy 18 év után ide jut (ugyanis akkor még messze nem volt ekkora a szolgáltatás, amit kötelezően használni kellett a kiszivárgott, majd el is halasztott Freeman-történet telepítése után).

Két eltérő adatot is hallottunk október 23-áról. Míg a Steam hivatalos statisztikája szerint 30 millió 12 ezer 957 felhasználó volt egyszerre online, a SteamDB ezt magasabbnak mérte: szerintük kicsit magasabb volt a létszám (30032005, 17048 felhasználónyi különbség). Ez is eredménye a főleg a koronavírus-világjárvány kitörése óta látott exponenciális növekedésnek.

Megközelítőleg 14 év kellett a Steamnek, hogy 2017-ben elérje az egyidejű 15 millió felhasználót, de innentől már csak 5 évre volt szükségük, hogy ezt az adatot megduplázzák. (És ebből következtethetünk arra is, hogy a 45 milliót kevesebb mint fél étvtized alatt el fogja érni a Valve.) Ez a rohamos tempó már tavaly januárban is feltűnhetett, ugyanis egy halom rekord után végül 2021 elején elérte Newell szolgáltatása, hogy egyszerre 25 millió felhasználóval rendelkezzen.

A Steam népszerű, ez nem is vitás (vannak azért riválisok: például a GOG-ot, illetve az Epic Games Store-t mondhatjuk), de azért ennek van negatív következménye is: a szolgáltatás minőségi korlátjai megszűntek létezni, így már-már bármit, még egy ótvar asset flipet is fel lehet tenni egy kis költség után. Az erősen szexuális játékok, továbbá a blockchainre és NFT-kre építő termékek esetében erős, drákói szigor van, deazokon túl tényleg tengernyi, elképesztően rossz produktum is megtalálható a Steamen, és pillanatok alatt bárki találhat egyet.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu