Age of Mythology: Retold: visszatér a mitikus Age of Empires-spinoff! [VIDEO]

A Relic Entertainment és a Microsoft bejelentette az Age of Empires ikonikus spinoffjának végleges remake-jét Age of Mythology: Retold címen.

 

 

Az Age of Empires franchise 25. évfordulója alkalmából a Microsoft bejelentette az Age of Mythology: Retold-ot, az eredetileg 2002-ben megjelent népszerű spinoff játék végleges remasterét. Amikor a valós idejű stratégiai műfaj a csúcspontján volt, az Ensemble Studios fejlesztői a játékvilágnak egy radikálisabb megközelítést mutattak be a jól bevált Age of Empires-formulához.

Az Age of Mythology olyan fogalmakat vezetett be, mint a kegyelem, az istenségek és a hős egységek.

A játék zökkenőmentesen fonva össze a mitikus fogalmakat a szokásos Age of Empires játékmenettel. Az AoM kezdetben három frakcióval indult: a görögökkel, az egyiptomiakkal és az északiakkal. Az Age of Mythology kiegészítőiben ez tovább bővült. Olyan frakciók mutatkoztak be, mint például az atlantisziak és a kínaiak, némileg vegyes fogadtatás mellett.

A remaster bejelentését a Twitteren a játék saját fiókja jelentette be, nem pedig az Age of Empires fiókja, ami arra utal, hogy a Microsoftnak nagyobb terve volt a spinoffal, mint azt várnánk. Ez a Definitive Edition nem az első kísérlet az Age of Mythology remasterelésére. Ugyanis 2014-ben jelent meg az Age of Mythology: Extended Edition.

Sajnos a Skybox Labs próbálkozását a megjelenéskor komoly kritika érte. Számos hiba gyötörte a stratégiai játék klasszikusának egyébként hűséges feldobását. A cég 2016-ban Tale of the Dragon címmel adott ki egy kiegészítő csomagot, amely egy új játszható frakciót, kampányt és új pályákat is tartalmazott.

A játékosok kíváncsiak voltak, hogy a Relic Entertainment a közeljövőben nekilát-e egy rendes remaster-nek.

Hiszen az Age of Empires fejlesztője mindössze egy évvel a bejelentés előtt utalt már egy AoM remasterre. A franchise közelmúltbeli reneszánsza újra megerősítette helyét a videójátékok történetében. Új szemmel nézett egy olyan műfajra, amelynek nagy szüksége volt rá. A Microsoft a Blizzard Entertainment felvásárlásával immár három ikonikus valós idejű stratégiai IP-t birtokol, és az Age of Empires újjáélesztésének kezelése azt mutatja, hogy a vállalat nagyon is szívesen fektet be a műfajba.

Fontos megjegyezni, hogy a videón az Xbox logója is szerepel. Ez egyértelmű utalás, hogy az AoM remake konzolra is meg fog jelenni. Ez már megszokott minta a Microsoft remastereknél, amelyek többsége konzolos portot kapott, miután gondosan hozzáigazították a modern korhoz. A Microsoft egyébként azt is bejelentette, hogy az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 2023-ban kap Xbox kiadást. Nem tudni, hogy az Age of Mythology: Retold végül is elhozza-e a franchise reneszánszát. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy ez az IP jó kezekben van.

Forrás: HobbyConsolas

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu