Call of Duty: Modern Warfare II: nincs értelme lemezen megvenni!? [VIDEO]

Az Activision Blizzard hülyének nézi a játékosokat, akik a digitális letöltés helyett lemezen szeretnék birtokolni az idei Call of Duty-t…

 

A Twitteren láthatunk egy képet, ami a Call of Duty: Modern Warfare II PlayStation 5-ös bolti lemezének tartalmáról készült, és a Discordon lett megosztva. Ebből az derült ki, hogy a játék lemezén mindössze 72,23 MB-nyi adat van. Hozzátesszük, hogy egy Blu-ray lemezen minimum 25, de általában 50 gigabájtnyi adat is elfér, sőt, a PlayStation 5-ös BDXL lemezeken 100 GB-ról beszélhetünk. Hatalmas a különbség, és ebből adódóan nem lehet offline játszani: a PlayStation Networkről kell letölteni a játékot, mert a lemez lényegében üres.

Manapság is még az a trend, hogy a játékok jelentős része ott szokott lenni a bolti lemezen, és erre jön az első napi frissítés, ugyanis mindig vannak hibajavítások a bolti változat gyártása és a megjelenés napja között. Ehhez képest az Activision Blizzard úgy gondolta, hogy a fenébe az egésszel, ugyanis még az egyjátékos sztorimód sincs a Blu-ray lemezen, továbbá a lassú internetkapcsolattal (és/vagy adatkorláttal) rendelkezők is joggal moroghatnak, mert így vagy az internetszámla lesz drága a letöltés miatt, vagy akár egy-két napig tart, mire letöltik a játékot…

Eközben az ElAnalistaDeBits összehasonlítást készített. A Call of Duty: Modern Warfare II felskálázással fut 4K-n 60 FPS-sel PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en, és mind a két konzol kb. flottul hozza a szintet. A 120 FPS-es mód viszont már eltéréseket mutat: a PlayStation 5 akár 90 FPS környékére is lezuhanhat, míg az Xbox Series X 115-nél lejjebb nem nagyon megy! A képminőség esetében sincs sok különbség. Mind a két konzol az ultra beállításokhoz közel van.

Az Xbox Series S-en 1440p mellett 60 FPS van, és ez többnyire stabil is, míg a 1080p-s teljesítmény mód 60-90 FPS között mozog. PC-n viszont DLSS nélkül egy Nvidia GeForce RTX 3060 Ti-vel is lehet 4K/60 FPS-t elérni. A képminőség a megvilágítás, illetve más effektek esetében lett visszafogva az erősebb kurrens-gen konzolokhoz képest, de még így is tetszetős látványt mutat fel a „kistesó”.

A Call of Duty: Modern Warfare II mától kapható PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: VG247, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu