A Steam vadonatúj egyidejű felhasználói rekordot ért el

Alig néhány nappal azután, hogy a Steam új rekordot ért el a platformon az egyidejű felhasználók számában, a Steam megdöntötte saját rekordját, és új csúcsot ért el.

 

Alig néhány nappal azután, hogy új rekordot állított fel saját maga számára, a Steam új egyidejű játékosrekordot ért el. A digitális játékterjesztő platform nem mutatja a lassulás jeleit, a mások által támasztott konkurencia ellenére sem.

Egy időben a Steam volt szinte az egyetlen digitális játékterjesztő platform, de jelenleg a legnagyobb versenytársa valószínűleg az Epic Games Store. A platform rendszeresen ad ki ingyenes játékokat a játékosok számára, de nem úgy tűnik, hogy egyhamar letaszítaná trónjáról a Steamet.

A Valve új Steam egyidejű felhasználói rekordja 30 049 264 egyidejű játékos a SteamDB szerint, amely a játékok és általában a platform felhasználói számát követi. A vállalat néhány napja lépte át először a 30 millió felhasználót, és úgy tűnik, ez nem volt véletlen, hiszen a szám még tovább emelkedett. A növekedés mögött valószínűleg több tényező is áll, és a Valve az ikonikus ünnepi értékesítési időszakban újabb rekordot dönthet.

A Steam közelmúltbeli növekedésének egyik fő oka a játék-PC alkatrészek jobb elérhetősége. Számos tényező, többek között a COVID-19 járvány miatt a játékosok nehezen tudták beszerezni, amire szükségük volt ahhoz, hogy a legújabb, erőforrás-igényes videojátékokat PC-n játsszák. A videokártyákért hatalmas árat fizettek a kereskedők, így a játékosoknak vagy a szokásosnál jóval többet kellett költeniük, vagy várniuk kellett. A közelmúltban azonban kezdtek stabilizálódni a dolgok, és az Nvidia bemutatta RTX 4000-es sorozatát, csökkentve a kevésbé erős, de még mindig lenyűgöző 3000-es vonal iránti keresletet, és ennek eredményeképpen a játékosok számára megfizethetőbb lehetőségeket biztosítva.

Ráadásul több olyan játék is megjelenik PC-re, amelyek kipróbálásához a játékosoknak korábban konzolt kellett venniük. Különösen a PlayStation-exkluzív játékok kezdtek PC-re is megjelenni, egyes esetekben néhány hónappal vagy egy évvel a megjelenés után, vagy esetenként egyszerre. Az olyan elismert címek, mint a Marvel’s Spider-Man és a Horizon Zero Dawn elérhetőek a Steamen, és a játékosok ennek köszönhetően meglátogathatnak néhány ikonikus PS4 és PS5 játékot PC-n, ami tovább növeli a Steam felhasználóinak számát.

Bár a Valve számos játéksorozata elhallgatott az évek során, a játékplatformja egyértelműen nem halványul. Ezzel együtt Gabe Newell és mások is megerősítették, hogy a Valve több játék is készülőben van. Még nem tudni, hogy melyek ezek, és hogy mikor tárják a nyilvánosság elé, de amint egy új Valve-játék megjelenik, a Steam platform valószínűleg újra megugrik a felhasználók száma.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu