Call of Duty: Modern Warfare II: csak egy platformon kapcsolható ki a cross-play!

Ez kissé unfair a többi játékossal szemben. Viszont van egy kis humoros baki is, amin valószínűleg a fél világ röhög; az Activision Blizzard benézte ezt!

 

Nem mindenki kedveli a cross-play lehetőségét. Tény, hogy így mondjuk Xbox Seriesen és PC-n együtt lehet játszani, de például az FPS műfajban a PC-sek előnyben vannak az egér-billentyűzet párosával, de a konzolosoknak cserébe ott lehet a célzásrásegítés is. Van, aki bekapcsolná, van, aki pedig megszabadulna tőle. Utóbbi táborába tartozik a PC és az Xbox Series, míg PlayStation 5-ön ki lehet kapcsolni az Infinity Ward játékában a cross-play-t!

A Redditen többen is panaszkodtak arra, hogy a Microsoft konzolján (és operációs rendszerén) nincs mód kikapcsolni a cross-play-t, miközben a PlayStation 5-ös verzióban bármikor átválthatunk a Call of Duty: Modern Warfare II-ben a csak PS5-ön játszókkal való küzdelemre! Ezt az Eurogamer is megerősítette. Van egy kicsi csavar azért: az Xbox Seriesen ki lehet kapcsolni a cross-play-t, de ez rendszerszintű opció, és mint olyan, minden játékból kilövi azt. Nem kényelmes játékonként kapcsolgatni. A PC-seknek még erre sincs lehetőségük.

Ha a cross-play mindenkinek KÖTELEZŐ lenne (azaz az Activision Blizzard kivétel nélkül, minden platformon engedélyezné, és nem lenne lehetőség kikapcsolni a játékban), akkor az érthető lenne, mert akkor nincsen kivételezés. Az idei Call of Duty subredditjén többen is arra gyanakodnak, hogy ez a Microsoft miatt történt: a PC-t és az Xboxot egy ökoszistémába (gazdasági rendszerbe) akarja kombinálni, de azért mégis fel lehet tenni a kérdést: nem lenne korrekt mindenhol feltüntetni a cross-play kapcsolót? Ne csak a PlayStation 5-ösök rendelkezzenek vele…

A végére azért van min derülni. A CharlieIntel a Twitteren egy képet mutatott a Call of Duty: Modern Warfare II kanadai Xboxos verziójáról (amit egy boltban dolgozó Twitter-felhasználó meg is erősített. Tény, hogy szomorú, hogy már egyetlen screenshot sincs a dobozon (ez már felettébb szánalmas), de nem is ez a vicces. Mivel Kanadában az angol mellett a francia is hivatalos nyelv (Quebec tartományban), a játék leírása is két nyelvű. Angolul a legfelső sor: „A legjobb eladásokkal rendelkező franchise Xboxon”. Alatta franciául: „A legjobb eladásokkal rendelkező franchise PlayStationön.”

Forrás: PCGamer, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu