Fable reboot: nem akármilyen írót igazolt le a fejlesztőcsapat az új játékhoz!

A Playground Games egy neves alkalmazottal erősíti meg a Fable fejlesztőcsapatát a Horizon Forbidden West vezető írójának személyében.

 

 

A Horizon Forbidden West vezető írója, Andrew Walsh bejelentette, hogy csatlakozott a Playground Games Fable fejlesztőcsapatához. A Playground Games leginkább a kritikusok által elismert Forza Horizon autóverseny-sorozaton végzett munkájáról ismert. Ám a stúdió jelenleg a Fable szellemi tulajdonát felhasználva fejleszti első fantasy RPG-jét.

Walsh a Twitteren jelentette be új pozícióját a Playground Gamesnél, amit a fejlesztők, a kollégák és a Fable-rajongók egyaránt nagy tapssal fogadtak.

Ő lesz az új reboot vezető írója. Abban a szerepkörben fog közreműködni, amelyet korábban a PlayStation Horizon Forbidden West című játékában töltött be. Ráadásul nem ez lesz Walsh első projektje a sorozattal. Ugyanis korábban a Fable Legends narratív vezetőjeként dolgozott, mielőtt a játékot 2016. március 7-én törölték.

Walsh a Playground Games 2022-es legjelentősebb fejlesztői bérbeadásai közé tartozik. Az elmúlt két évben az Xbox és a Playground Games olyan tehetségeket keresett, akik hajlandóak csatlakozni a játék fejlesztőcsapatához. Beleértve ebbe a pályatervezőket, vezető írókat és animátorokat. A korábbi Control-író, Anna Megill 2020-ban csatlakozott a Playground Gameshez. Tavaly júliusban lett az új Fable reboot narratív vezetője. Megill szorosan együtt fog dolgozni Walsh-sal, hogy a játék írói munkája elsőrangú legyen.

Walsh izgatottan várja, hogy az új Fable reboot kapcsán ismét Albion világáról írhasson, és a Playground Gamesnek szüksége volt a nagy RPG-címek történetének megalkotásához szükséges szakértelmére.

Továbbá a Playground Gamesnek szüksége volt olyan tehetségre, aki már ismeri a Fable-sorozatot és a fantasztikus környezetet. Walsh ebből a szempontból kiválóan alkalmas a felvételre. Ha a Playground Games úgy dönt, hogy a jövőben is folytatja az RPG-k készítését, Walsh-nak is rendelkezésre kell állnia, hogy kölcsönadja a képességeit.

A Fable fontos lehetőséget biztosít a Playground Games számára, hogy megmutassa, a csapat többet tud fejleszteni a Forza Horizon címeknél. 2023 már itt kopogtat, és a rajongók nyár végére több információra számíthatnak a rebootról. Az E3 2023 tűnik a következő lehetséges ablaknak egy esetleges Fable-prezentációra, mivel az Xbox megtartja az éves bemutatót.

Forrás: Pure Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu