Call of Duty: fontos pletykát cáfoltak meg az egyik szériával kapcsolatban!

Egy új jelentés megkérdőjelezi a múlt havi pletykákat, amelyek szerint a Sledgehammer Games készíti a Call of Duty: Advanced Warfare 2-t.

 

 

Megcáfolták a korábbi pletykákat, miszerint a Sledgehammer Games folytatást készít a Call of Duty: Advanced Warfare-hez. A múlt hónapban Ralph Valve arról számolt be a hírről. Akkor úgy tűnt, a Sledgehammer Games készíti a CoD: Advanced Warfare 2-t. Ezt a kezdeti „kiszivárogtatást” más bennfentesek azonnal szkeptikusan fogadták. Azt állították, hogy a Sledgehammer Gamesnél nincs ilyen játék fejlesztés alatt.

A Call of Duty: Advanced Warfare 2014-ben jelent meg, és arról volt nevezetes, hogy a Call of Duty franchise-t science-fiction irányba vitte az exo ruhák használatával.

A CoD-formula sci-fi megközelítése ellentmondásosnak bizonyult, bár voltak, akiknek tetszett az exo ruhák megnövekedett mobilitása és az, ahogyan azokat az Exo Zombies játékmódba beépítették. Ettől függetlenül a Sledgehammer a későbbi CoD-játékokban eltávolodott ettől a fajta fejlett mozgástól. A CoD: WW2 és a Vanguard pedig visszavitte a franchise-t a gyökerekhez, a 2. világháborús környezethez.

A CoD: Advanced Warfare némileg ellentmondásos volt a megjelenése idején. Ám vannak olyan rajongói a játéknak, akik szívesen látnák a folytatást. Sajnos az iparági bennfentes Tom Henderson új jelentése szerint, amelyet az Insider Gaming oldalon tett közzé, a Call of Duty: Advanced Warfare 2 nincs fejlesztés alatt a Sledgehammer Gamesnél. A meg nem nevezett forrásokra hivatkozó jelentés szerint a Sledgehammer következő projektje a fejlesztés legkorábbi szakaszában van, és még változhat.

A jelentés a továbbiakban azt állítja, hogy a Sledgehammer következő Call of Duty játéka lehet, hogy csak 2026-ban jelenik meg, mivel a franchise állítólag felhagy az éves megjelenési ütemtervvel, és inkább kétévente dob piacra egy új játékot.

A 2005-ös Call of Duty 2 óta minden egyes évben megjelent egy új CoD-játék. Így az éves megjelenési ütemterv elhagyása enyhén szólva is hatalmas változás lenne.

Nem ez az első alkalom, hogy arról szólnak a hírek, hogy a CoD felhagyhat az évente megjelenő új játékok kiadásával. Az Activision visszautasította ezeket a híreket. Ők azt állították, hogy 2023-ban nem lesz új Call of Duty-játék. Helyette viszont kapunk valamilyen fizetős Modern Warfare 2-es bővítést. Ezután 2024-ben a Treyarch következő játékának megjelenése várható. 2026-ban pedig a Sledgehammer projektje. Természetesen lehetséges, hogy ezek a jelentések pontatlanok, vagy elavult információkból indulnak ki. A rajongóknak egyelőre érdemes mindezt némi szkepticizmussal fogadniuk.

Forrás: Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu